В ЄС узгодять сьомий пакет антиросійських санкцій до кінця липня - "Радіо Свобода"

4 липня 2022, 17:02
Журналіст "Радіо Свобода" Ріхард Йозвяк заявив - в Євросоюзі хочуть узгодити сьомий пакет санкцій щодо Росії до кінця липня.
Санкція
В ЄС узгодять сьомий пакет антиросійських санкцій до кінця липня - ЗМІ / колаж ua.depositphotos.com

Чиновники з Європейського Союзу повинні закінчити узгодження нового, сьомого за рахунком, пакету санкцій проти країни-агресора, Росії, до кінця липня. Про це написав на своїй сторінці в Twitter журналіст "Радіо Свобода" Ріхард Йозвяк.

"В ЄС намагаються узгодити сьомий пакет санкцій щодо Росії до початку літніх канікул в кінці липня", — йдеться в тексті.

За словами Йозвяка, в сьомому пакеті будуть закриті деякі лазівки, які зараз користуються росіяни, а також накладено ембарго на імпорт золота. Однак, в ньому не буде санкцій з приводу транспортування газу та ядерної енергетики.

читайте такожУ Зеленського розкрили зміст сьомого пакета санкцій проти Росії

Шостий пакет санкцій ЄС проти Росії

План Євросоюзу щодо нових санкцій проти РФ має на увазі перелік обмежень. Серед них заборона для компаній Європи і фізичних осіб на надання суден і послуг транспортування російської нафти в треті країни.

Крім того, від міжнародної міжбанківської системи SWIFT должни бути відключені ще три російські банки, серед яких найбільший Держбанк Сбербанк.

Обмеження будуть і для фізичних осіб і компаній на покупку нерухомості в країнах Євросоюзу.

Санкції спочатку були заплановані і щодо патріарха РПЦ Кирила, який підтримує Путіна у війні Росії проти України. Але, однак, на вимогу Угорщини були звідти виключені.

Остаточно текст шостого пакета був затверджений 3 червня 2022 року. Протягом наступних трьох місяців обмежувальні заходи повинні набрати чинності.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти