"Робимо це завжди": у Білому домі розповіли про плани евакуювати своїх громадян з України

22 січня 2022, 07:54оновлено 22 січня 2022, 15:57
Прессекретарка Білого дому відповіла на поширену в ЗМІ інформацію про підготовку планів евакуації громадян США з України.
Джен Псакі
Джен Псакі розповіла про плани США евакуювати своїх громадян з України / Reuters

Уряд США завжди розробляє плани евакуації американських громадян з будь-якої країни, коли там виникають загрози безпеці, в тому числі у випадку агресії Росії проти України, заявила представниця Білого дому Джен Псакі.

"Ми і так вже ввели четвертий рівень рекомендацій щодо подорожей в Україну через COVID-19, а також відзначали, що громадянам США слід знати, що Росія планує масштабні військові дії проти України", - розповіла Псакі, повідомляє Укрінформ.

Так прессекретарка Білого дому відповіла на поширену в ЗМІ інформацію про підготовку планів евакуації громадян США з України.

"Ми проводимо ретельне планування на випадок надзвичайних ситуацій - як робимо це завжди, щойно ситуація з небезпекою погіршується в будь-якій країні світу", - підсумувала Псакі.

Нагадаємо, раніше агентство Bloomberg з посиланням на власні джерела повідомило, що в США обмірковують варіанти з приводу того, чи потрібно евакуювати сім'ї американських дипломатів з Києва у зв'язку із загрозою військового вторгнення Росії в Україну. Причиною стурбованості є дислокація в прикордонних з українською державою районах понад 100 тисяч російських військових. Рішення про евакуацію не означатиме, що Вашингтон впевнений у російській інтервенції.

Президент США Джо Байден попередив Володимира Путіна про те, що російська держава зіткнеться з небувалими санкціями у разі військового вторгнення в Україну. У такому випадку російським банкам заборонять працювати з доларом, що призведе до катастрофічних наслідків.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти