Чим можна замінити жирний майонез: рецепти смачних соусів

5 грудня 2021, 18:33
Майонез - дуже популярна універсальна заправка для будь-якого салату, але вона дуже калорійна і тому вживати її багато хто відмовляється.
Яйця, майонезик
Чим замінити майонез в салатах / ua.depositphotos.com/

Майонез-дуже популярна універсальна заправка для будь-якого салату, але вона дуже калорійна і тому вживати її багато хто відмовляється, повідомляє Foodandmood.

Експерти розповіли, чим можна легко замінити майонез на кухні.

Грецький йогурт

Кількість калорій в такому соусі набагато менше, ніж в майонезі. Вам знадобиться 180 мл йогурту, один огірок, 2 зубчики часнику, столова ложка лимонного соусу, дрібно порубана зелень (кріп, петрушка, кінза) – столова ложка. Ще можна додати ¼ чайної ложки чорного перцю.

відео дня

Огірки почистити і потерти на дрібній тертці. Часник пропустити через прес, змішати всі інгредієнти і поставити на годину в холодильник.

Соус з авокадо

Візьміть авокадо, зубчик часнику, сік половини лайма (або лимона), ложку посіченої зелені, третину чайної ложки солі, чверть ложки меленого перцю і 60 мл кип'яченої води.

М'якоть авокадо вийміть ложкою, додайте часник і зелень. Подрібніть всі інгредієнти в блендері. Додайте трохи води для отримання потрібної консистенції. Замість води можна взяти бульйон.

Хумус

Зваріть 400 г нуту до готовності, він має бути м'яким. Додайте туди подрібнений зубчик часнику, 60 мл лимонного соку, 2 ст.ложки води, чайну ложку кумина, половину чайної ложі коріандру, сіль і чорний перець. Подрібніть все це в блендері і додайте 2 ст. ложки оливкової олії.

Сметанно-гірчична заправка

Візьміть 3-4 столових ложки сметани, додайте туди чайну ложку діжонської гірчиці і столову ложку соєвого соусу, трохи солі і свіжу зелень – за смаком.

Змішайте всі інгредієнти, крім зелені і поставте в холодильник на 20 хвилин. Потім додайте зелень і подавайте на стіл.

Айолі з тофу

Вам знадобиться 150 г тофу, 2 столові ложки лимонного соку, 2 чайні ложки оливкової олії, 3 зубчики часнику, ½ чайної ложки солі і трохи меленого перцю.

Тофу розімніть виделкою разом з рідиною з упаковки. Змішайте інгредієнти і подрібніть в блендері. Дайте соусу настоятися 20 хвилин перед вживанням.

Раніше Главред розповідав про універсальний рецепт легкого і зовсім нешкідливого майонезу для салатів, який зробить ваші страви тільки смачніше. За таким рецептом готували ще наші бабусі, правда блендер був не у кожної господині.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти