Волонтер розповів, що робити з жителями ОРДЛО з паспортами РФ

8 травня 2021, 05:33
Навіть викинувши паспорти РФ, жителі Донбасу залишаться "п'ятою колоною". Юрій Касьянов озвучив радикальне рішення, на яке, на його думку ніхто не піде.
Окупований Донецьк 2021, танки
Кремль має намір видати понад мільйон паспортів в ОРДЛО / Reuters

Українцям на окупованому Донбасі роздали близько півмільйона російських паспортів, і на цьому Кремль не зупиниться. Волонтер і блогер Юрій Касьянов у коментарі Главреду розповів, що, на його думку, Україні потрібно робити з громадянами, які отримали російські паспорти.

Касьянов зазначив, що Кремль має намір видати понад мільйон паспортів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

"Мільйон - це суб'єктивно і психологічно величезна цифра, якою можна буде торгувати на світових політичних ринках", - зазначив волонтер.

відео дня

Касьянов вважає, що після деокупації люди, які отримали паспорти РФ, завжди залишатимуться "міною уповільненої дії", оскільки ті, хто визнали себе громадянами іншої держави, живучи на території України, навіть викинувши паспорти РФ, все одно залишаться "п'ятою колоною".

"Найпростіший варіант, на який не погодиться ані наш уряд, ані наше суспільство, ані міжнародні інституції – виселити цих людей в Росію. Вибачте за такий великий радикалізм ( ... ) І немає сенсу побоюватися, що це породить новий виток конфлікту. Оскільки конфлікт буде завжди, доки Росія, російське суспільство і влада не відмовляться від імперської політики", - вважає Касьянов.

Видача російських паспортів - про що повідомлялося раніше:

  • Президент Росії Володимир Путін у липні 2019 року підписав указ, на базі якого РФ запропонувала жителям Донецької та Луганської областей отримати російське громадянство в спрощеному порядку. Від них вимагали документи, що підтверджують проживання на Донбасі станом на квітень 2014 року.
  • 2 травня 2021 року в МВС РФ заявили, що за два роки в спрощеному порядку отримали російські паспорти майже 530 тисяч жителів так званих Донецької та Луганської народних республік.
  • Влада України не може автоматично позбавляти громадянства тих українців, які живуть в анексованому РФ Криму / тимчасово окупованих районах Донбасу й отримали російські паспорти, заявив депутат фракції Слуга народу Олександр Мережко.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти