У Львові копи врятували 6-річного школяра, який прокрокував кілометри по морозу

10 січня 2024, 17:22
Шестирічна дитина зникла у Львові — хлопчик після школи пішов у невідомому напрямку — він пройшов понад 7 кілометрів у 10-градусний мороз.
Поліція, Львів, хлопчик
Дитину знайшли у селі Сокільники неподалік Львова / ГУ Нацполіції по Львівській області

Напередодні у Львові 6-річний хлопчик зник після школи. Поліція та волонтери вирушили на пошуки дитини. Про це повідомляли представники ГУ Нацполіції по Львівській області.

"Фактично ми дізналися про його зникнення десь о 17.50. Вже о 18.28 наші поліцейські відрапортували, що його вдалося розшукати. Чому 6-річна дитина пішла зі школи одна, чому її ніхто не зустрів, ми з певних причин коментувати не можемо, цим займалася ювенальна превенція", - розповіли копи.

Дитину знайшли в селі Сокільники. Хлопчик встиг прокрокувати близько 7,5 кілометрів при температурі мінус 10. Школяра знайшли через годину, після чого з його сім'єю почали працювати поліцейські ювенального підрозділу.

відео дня

У поліції повідомили, що дитина проходила повз багатьох людей, але майже ніхто не реагував на те, що шестирічний хлопчик сам пересувається по вулиці. Деякі машини зупинялися і пропонували підвезти школяра ‒ проте він з переляку відмовлявся.

Поліція, Львів, хлопчик

І тільки молода пара, дізнавшись зниклу дитину після оголошення від поліції, запропонувала йому допомогу. Вони завели хлопчика в супермаркет, купили чай і булочку, після чого викликали копів.

Скандали під час війни

Нагадаємо, не так давно в місті Чорноморськ Одеської області спалахнув мовний скандал у місцевому магазині з продажу мобільної техніки та аксесуарів. Відвідувачка попросила продавщицю обслуговувати її українською мовою, а замість цього натрапила на хвилю нерозуміння і критики.

При цьому скандали під час війни стали досить частими в Україні. Наприклад, Сергій Вусик з "Антитіл" відмовив українському захиснику Віталію Вересу у використанні пісні "Фортеця Бахмут". Цю пісню військовий хотів використати у біографічному відео, де мав описати власний шлях від військового поранення і донині.

Однак навіть у цих скандалах багато людей об'єднуються. Знаменитий український актор театру і кіно Богдан Бенюк встав на захист екснардепа депутатки і викладача лінгвістики Ірини Фаріон, яка нещодавно опинилася в епіцентрі мовного скандалу.

"І ті громадяни України, які не спілкуються українською мовою, повинні зрозуміти, що, говорячи російською мовою, вони продовжують просувати "русский мир" в Україні", – сказав Бенюк.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти