В Україні запроваджують новий режим відключень електроенергії: деталі

7 червня 2024, 13:15
2931
Оновлений порядок тимчасових відключень дасть можливість надавати більше електрики в будинки українців, сказав заступник міністра енергетики Юрій Власенко.
Лайт, Власенко
В Україні з 8 червня буде новий механізм відключень світла - Власенко / Колаж: Главред, фото: УНІАН, Міненерго

Влада запускає новий порядок відключень електроенергії в Україні. Новий алгоритм допоможе зменшити періоди вимкнення світла. Про це заявив заступник міністра енергетики Юрій Власенко під час Години запитань до уряду у Верховній Раді.

Як повідомляє УНІАН, новий механізм запрацює вже з 8 червня в тестовому режимі.

"Починаючи з суботи буде запроваджено новий порядок у тестовому режимі застосування графіків погодинних відключень, який буде давати вже доведений ліміт, наскільки треба буде розвантажити в певній області певним операторам системи розподілу", - зазначив Власенко.

відео дня

Також він додав, що завдання оператора - забезпечити запуск черг відключення, щоб був забезпечений ліміт.

Кількість черг має зменшитися.

"(Новий алгоритм, - ред.) дасть можливість забезпечити більшу кількість годин світла в оселях громадян", - наголосив Юрій Власенко.

Удари Росії по Україні та відключення світла

З березня Росія почала завдавати прицільних ударів по обʼєктах критичної інфраструктури України, зокрема фактично зруйнувавши виробничі потужності Трипільської ТЕС.

Неодноразових атак зазнавала і Зміївська ТЕС, яка перекриває потреби світла Харківщини та інших областей.

Саме посилення ударів РФ по енергообʼєктах змусили США передумати щодо ATACMS і того ж місяця передати Україні балістику до 300 км.

Наразі, через брак снарядів до ППО, Росія вдалося знеструмити ще низку обʼєктів, через що в "Укренерго" були вимушені запровадити аварійні відключення.

Відключення світла в Україні - головні новини за темою:

В Україні склалася важка ситуація з електропостачанням, сказав міністр енергетики Герман Галущенко. Подібної обстановки не було навіть у минулому і позаминулому роках. Застосовуються відключення електрики. На країну чекає непроста зима.

Укренерго опублікувало графіки відключення світла на 7 червня. Ліміти діятимуть протягом усіх 24 годин. Фіксується дефіцит електрики в системі.

У липні електроенергію в Україні можуть відключати на 10 годин, припустив голова Союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко. Згідно з його прогнозом, ситуація може покращитися у вересні, коли запрацюють два атомних енергоблоки.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти