У Мінінфраструктури презентували стратегію реформування Укртрансбезпеки

5 жовтня 2021, 16:19
Планується значно розширити штат інспекторів держустанови: зараз їх всього 176.
У Мінінфраструктури презентували стратегію реформування Укртрансбезпеки

Держслужбу безпеки на транспорті у найближчий час чекають кадрове перезавантаження та цифровізація. Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм під час круглого столу "ДСБТ. Перезавантаження", передає пресслужба Міністерства.

За словами Найєма, зараз Укртрансбезпека перебуває у незадовільному стані через кадровий голод та брак фінансування.

"Завдання, які стоять перед нашою командою на найближчі пів року, доволі чіткі: максимальна автоматизація державних сервісів, нова кадрова політика та тісна робота з нашими міжнародними партнерами", - зазначив він.

відео дня
У Мінінфраструктури презентували стратегію реформування Укртрансбезпеки

Так, планується значно розширити штат інспекторів держустанови: наразі їх всього 176.

"Ми розширюємо штат на основі відкритого та прозорого конкурсу. Основні критерії до кандидатів — готовність навчатися, розвиватися разом з нами та працювати на спільний результат. Єдиний суттєвий критерій — наявність вищої освіти", - розповів Найєм, додавши, що нові інспектори з’являться на дорогах України влітку 2022 року.

Із метою мінімізації людського фактору у прийнятті рішень у ДСБТ запроваджуються цифровізовані послуги. Наприкінці літа було запущено новий кабінет перевізника ШЛЯХ, у якому вже реалізовано систему замовлення та обліку дозволів на міжнародні вантажні перевезення.

До кінця цього року планується почати впровадження цілої низки програмних компонентів. Зокрема йдеться про створення програмного забезпечення для контролю за рухом та виконанням постанов (E-Decision), доукомплектування та покращення якості роботи Системи та центр обробки даних WiM і створення електронного Держреєстру сертифікатів відповідності транспортних засобів.

До реформування держустанови планується долучити міжнародних партнерів. Підтримку реформі вже висловили представники ЄС, Світового банку, Європейського інвестиційного банку, IDLO, Європейської бізнес асоціації та Асоціації міжнародних автоперевізників.

"Ми не вигадуємо власних шляхів і не експериментуємо. Є досвід розвинутих країн, конкретні рішення та ініціативи, які вже продемонстрували свою ефективність. Саме їх ми і впроваджуємо в Україні", - підкреслив Найєм.

Нагадаємо, реформа ДСБТ має на меті захист автодоріг, відновлених в рамках інфраструктурної програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Раніше повідомлялося, що нові якісні автошляхи підвищують транзитний потенціал України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти