Знищено 485 окупантів і понад 80 одиниць техніки: армія РФ облажалася, форсуючи Сіверський Донець - ISW

16 травня 2022, 13:15оновлено 16 травня 2022, 14:57
Експерти пов'язують це з приголомшливою відсутністю тактичного сенсу з боку командування РФ.
Знищено 485 окупантів і понад 80 одиниць техніки: армія РФ облажалася, форсуючи Сіверський Донець - ISW
Росія втратила 485 військових при спробі здійснити переправу через Сіверський Донець / twitter.com/Blue_Sauron

У селищі Білогорівка на Луганщині російські окупанти зазнали величезних втрат, намагаючись форсувати річку Сіверський Донець.

11 травня українська артилерія знищила Російські понтонні мости. В результаті удару РФ втратила 485 окупантів і понад 80 одиниць техніки, повідомляє американський аналітичний центр Institute for the Study of War.

Експерти пов'язують це з приголомшливою відсутністю тактичного сенсу з боку командування РФ, оскільки супутникові знімки показують знищені Російські машини, щільно згрудилися на обох кінцях зруйнованого моста.

відео дня

У зв'язку з цим росіяни почали критикувати керівництво російських збройних сил за те, що вони не витягують уроків з військового досвіду. Вони також висловили стурбованість тим, що постійне просування російської пропагандистської лінії заважає їм зрозуміти, що насправді відбувається.

читайте такожЧерез дурість командування втратили сотні людей: у NYT розповіли про крах окупантів під Білогорівкою"Знищення мотострілецьких частин також може серйозно підірвати зусилля Росії по оточенню Сєвєродонецька і Лисичанська з півночі", - йдеться в матеріалі.

Окупанти за останню добу не робили спроб наступу в цьому районі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Луганщині з'явилася своя "Чорнобаївка". Недалеко від села Білогорівка біля річки Сіверський Донець є Закрут. Там російські війська вп'яте намагаються навести понтонну переправу і постійно зазнають втрат.

Як повідомили в МВС України, російська армія там вже втратила близько 250 одиниць техніки і до 1500 солдатів і офіцерів.

Після провалу операції військ РФ з форсування річки Сіверський Донець ряд російських блогерів запустили хвилю критики керівництва ЗС РФ, в тому числі і міністра оборони Сергія Шойгу.

Дивіться Новини Донбасу онлайн:

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти