"Білогорівка - крутіше Чорнобаївки": ЗСУ влаштували військам РФ одночасно Сталінград та Курську дугу

14 травня 2022, 19:10оновлено 15 травня 2022, 14:55
Армія Росії за 3 дні під Білогорівкою втратила близько 250 одиниць військової техніки і до 150 солдатів та офіцерів, сказав Антон Геращенко.
'Білогорівка - крутіше Чорнобаївки': ЗСУ влаштували військам РФ одночасно Сталінград та Курську дугу
Війська Росії намагалися оточити ЗСУ, проте пропустили нищівний удар / InformNapalm

У Луганській області в районі села Білогорівка на річці Сіверський Донець російські окупаційні війська зазнали важких втрат у боях з ВСУ. На опублікованому відео можна побачити плаваючу в річці російську військову техніку і окупанта, який вплав намагається врятуватися. Техніка опинилася у воді після того як українські війська знищили понтонну переправу. Нею окупанти перебиралися на іншу сторону річки, щоб оточити сили оборони України. Згідно з даними радника глави МВС Геращенка, росіяни втратили близько 250 одиниць техніки і до 1500 солдатів та офіцерів. Відомості InformNapalm вказують, що ліквідовано 485 військових противника. Підтверджено знищення 73 одиниць військової техніки.

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у своєму Telegram-каналі опублікував відеозапис, на якому можна побачити плаваючу військову техніку російських військ на Сіверському Донці під Білогорівкою, де протягом декількох днів йшли бої ЗСУ з військами РФ.

Техніка опинилася у воді після того, як війська України знищили понтонну переправу, якою окупанти йшли на інший берег з метою оточення українських підрозділів.

відео дня
'Білогорівка - крутіше Чорнобаївки': ЗСУ влаштували військам РФ одночасно Сталінград та Курську дугу
Військова техніка армії РФ під Білогорівкою / InformNapalm

Змушений був рятуватися вплав і один з російських окупантів. Таке рішення він прийняв через роботу української артилерії.

"Там протягом 3-х днів наші хлопці з 80, 79, 30, 58 і 17 танкової бригади влаштували оркам Сталінград та Курську дугу одночасно! Безмозкі російські генерали, сліпо виконуючи наказ Путіна - оточити до 9 травня хоча б Лисичанськ з Сєвєродонецьком, погнали на вірну смерть тисячі своїх. Подивіться на безпорадного російського солдата, якого було кинуто на забій і змушеного рятуватися вплав", - пише Геращенко.

Як стверджує Геращенко, в боях під Білогорівкою окупаційні війська РФ втратили близько 250 одиниць техніки і до 1500 солдатів та офіцерів.

'Білогорівка - крутіше Чорнобаївки': ЗСУ влаштували військам РФ одночасно Сталінград та Курську дугу
Військова техніка армії РФ під Білогорівкою / InformNapalm

Втім, волонтери-розслідувачі групи InformNapalm називають інші цифри, що відрізняються від тих, які назвав Геращенко. За даними розслідувачів, з групи в 550 осіб, що здійснювали штурм Сіверського Донця, вижили 65. Підтверджено знищення 73 одиниці ворожої військової техніки.

Нищівний удар по військових силах Росії у Білогорівці став найбільшою поразкою окупантів за квітень та травень.читайте також"Це рімейк Курської дуги": Гіркіна вже трясе від ганьби армії РФ на Донбасі

"Ця перемога завдала шкоди росіянам у рази більше ніж всі удари по Чорнобаївці і повинна заслужено увійти до Залу слави і перемог українського війська! По цій нашій перемозі ллють крокодилячі сльози Стрєлков/ Гіркін і військові пропагандисти Путіна типу "воєнкоракотенка". Через цю нашу перемогу росіяни були змушені зупинити наступ на значній частині Східного фронту", - підкреслив Антон Геращенко.

Дивіться онлайн новини Донбасу

Армія України знищує військову техніку військ Росії

Бійці ЗСУ на південному напрямку рознесли зенітно-ракетний комплекс ворога Тор та іншу військову техніку окупаційних сил - РСЗВ Град, самохідні артилерійські установки та безпілотник Орлан-10. Зенітно-ракетний комплекс загарбники мали намір перекинути на острів Зміїний.

Під час боїв з силами оборони України окупанти РФ втрачають і рідкісні види військової техніки. Українським бійцям вдалося розбити російську важку бойову машину БМО-Т (об'єкт 564). Техніка використовується з метою перевезення особового складу вогнеметного відділення військових підрозділів окупантів.

На Харківщині під час боїв за Старий Салтів українські війська ударом зі шведського протитанкового гранатомета знищили новий російський танк Т90М Прорив.

Главред рекомендує:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти