Україна ризикує втратити безвіз через потік нелегалів: у ДМС розкрили найгірший сценарій

4 січня 2022, 10:58
Якщо потік мігрантів з Білорусі піде в Україну, то це створить ризики для безвізового режиму.
мігранти, Білорусь
Мігранти на кордоні Білорусі та Польщі / Фото Reuters

Голова Державної міграційної служби Наталія Науменко прокоментувала ймовірність скасування безвізового режиму між Україною та Європейським союзом.

Як підкреслила вона в інтерв'ю РБК-Україна, якщо потік мігрантів з Білорусі піде в Україну, то це створить ризики для безвізового режиму.

Вона пояснила, що в ЄС можуть закрити шлагбаум на кордоні з Україною, якщо мігранти будуть прагнути потрапити в країни Євросоюзу через нашу країну.

"Ми всі розуміємо, що мета цих мігрантів не Україна, а подальше переміщення в країни Європи. Існують певні ризики, пов'язані з цією ситуацією, зокрема це ризик втрати безвізу через наявність неконтрольованої міграції з України. Це ж якраз одна з умов призупинення безвізу", - говорить глава ДМС.

Науменко додала, що Україна, звичайно, буде виконувати взяті на себе зобов'язання і приймати мігрантів в рамках реадмісії: "Але знову ж таки виникатиме питання їх розміщення, ідентифікації та повернення в країну походження".

читайте такожЕксперт оцінив ризики скасування безвізу для України і назвав можливі причини

Міграційна криза на кордоні Білорусі та Польщі

Нагадаємо, групи нелегальних мігрантів зібралися на кордоні Білорусі та Польщі. Одна частина людей вирушила в ліси, інша - через контрольно-пропускні пункти. Вони силою намагалися здійснити прорив на територію польської держави: ламали паркан, використовуючи для цього щипці, лопати і колоди. Силовики відбивали атаки нелегалів.

Олександр Лукашенко звинуватив Польщу у нібито концентрації військ біля білоруських кордонів і заявив про небезпеку підключення до міграційної кризи Росії.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти