"Збивати важко": офіцер ЗСУ розкрив проблему при відбитті повітряних ударів РФ

10 липня 2024, 01:30
121
Андрій Крамаров пояснив, чого не вистачає українським військам під час відбиття ударів РФ.
'Збивати важко': офіцер ЗСУ розкрив проблему при відбитті повітряних ударів РФ
/ Колаж: Главред, фото: Telegram/Володимир Зеленський, Міноборони України

Військовий експерт, офіцер резерву ЗСУ Андрій Крамаров прокоментував ситуацію навколо повітряних ударів країни-агресора РФ по Україні.

Як підкреслив він в інтерв'ю Главреду, основне, чого не вистачає українським військам, так це ракетних комплексів і засобів РЕБ.

"Але з огляду на розміри і висоти роботи БПЛА, тому що в них доволі низький індекс поперечного розсіювання і відбиття (для того, щоб їх могли побачити, наприклад, радіолокаційні станції), теоретично такого класу БПЛА може уражати і тактична авіація", - зазначив експерт.

відео дня

За його словами, для РЛС радянських модифікацій - винищувачів МіГ-29, Су-27 і штурмовиків Су-25 - БПЛА є малопомітною ціллю і їм важко на неї навестися.

"Я знаю, що цілі такого типу збивалися в ручному режимі, а це досить важко", - додав Крамаров.

Хто такий Андрій Крамаров

Андрій Крамаров - офіцер резерву ЗСУ, військовий експерт.

Згідно з його сторінкою в Facebook, раніше працював на посаді "головний спеціаліст" у Національному банку України та юрисконсультом в Ощадбанку.

Вивчав міжнародний бізнес в Інституті міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка та право в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

Удари РФ по Україні - останні новини

У понеділок вранці, 8 липня, РФ завдала масованого удару по Україні, вибухи прогриміли в багатьох регіонах. У Києві влучання було по корпусах дитячої лікарні "Охматдит" у Шевченківському районі. Також у пабліках з'явилося безліч фотографій і відеороликів, на яких видно руйнування в одному з корпусів цього медзакладу.

Уже відомо, що внаслідок ракетного удару РФ у Києві загинули 32 людини, постраждали 117 осіб.

За підсумком аварійно-рятувальних роботи на території дитячої лікарні "Охматдит" у Києві після російського ракетного удару в понеділок, стало відомо, що загинули 2 особи, ще 32 дістали поранення.

Як відомо, російські окупанти систематично обстрілюють Харків ракетами з Бєлгородської області та проводять наземні операції в прикордонні Харківщини. Кілька тижнів тому після того, як на Заході дозволили Україні застосовувати іноземну зброю по території РФ, HIMARS атакував на Бєлгородчині дві установки С-400, які окупанти, імовірно, використовують, як і С-300, для ударів по Харкову та області.

'Збивати важко': офіцер ЗСУ розкрив проблему при відбитті повітряних ударів РФ
/ Инфографика Главреда

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти