Росія вивела у Чорне море велику кількість "Калібрів": таке ж було на Новий рік

6 червня 2024, 21:37
1461
Імовірно, Росія готується до нового масованого удару по материковій Україні.
тревога, флот, россия, калибр
В Україні незабаром можуть оголосити масштабну повітряну тривогу / Колаж Главреда. Фото: Сили оборони півдня

Російські окупанти вивели у Чорне море три надводних ракетоносії з сумарним залпом у 24 "Калібри", повідомляють Сили оборони Півдня. Останнього разу така кількість споряджених ракет реєструвалася ще восени 2023 року і взимку 2024 року.

"Ворог вивів в Чорне море три надводних ракетоносії, які спорядженні до 24 ракет типу "Калібр", - ідеться у повідомленні військових.

Рівень ракетного удару Росії по Україні військові оцінюють як "дуже високий".

відео дня

Інформація про активність стратегічної авіації ВКС РФ, яку росіяни піднімають напередодні повітряних атак, на моніторингових каналах наразі відсутня.

Як свідчать публікації ЗМІ, таку ж кількість "Калібрів" росіяни виводили в море 1 січня 2024 року.

Удари Росії по Україні та відключення світла

З березня Росія почала завдавати прицільних ударів по обʼєктах критичної інфраструктури України, зокрема фактично зруйнувавши виробничі потужності Трипільської ТЕС.

Неодноразових атак зазнавала і Зміївська ТЕС, яка перекриває потреби світла Харківщини та інших областей.

Саме посилення ударів РФ по енергообʼєктах змусили США передумати щодо ATACMS і того ж місяця передати Україні балістику до 300 км.

Наразі, через брак снарядів до ППО, Росія вдалося знеструмити ще низку обʼєктів, через що в "Укренерго" були вимушені запровадити аварійні відключення.

Удари Росії по Україні - останні новини

У ніч на четвер, 6 червня, загарбники масштабно атакували Херсон. Внаслідок атаки спалахнули пожежі у недіючому будівельному гіпермаркеті, житлових будинках, господарчих спорудах. Також палали автомобілі.

Як писав Главред, також сьогодні російські окупанти атакували дронами Нікополь у Дніпропетровській області. Під час атаки ворожий безпілотник влучив у рейсовий автобус, внаслідок чого спалахнула пожежа.

А напередодні окупанти вдарили по курортному селищу на Одещині. Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі. Ракета влупила по готелю у Білгород-Дністровському районі.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти