Жданов розповів, які неприємні сюрпризи можуть чекати українські війська в Херсоні

12 листопада 2022, 17:59оновлено 12 листопада 2022, 19:36
1451
Як каже військовий експерт Олег Жданов, всі повністю заміновані окупантами міські простори Херсона, можуть стати неприємним сюрпризи для ЗСУ.
Жданов, Херсон
Олег Жданов розповів, які неприємні сюпризи можуть чекати українські війська в Херсоні / Колаж фото УНІАН і Суспільне

Головними неприємними сюрпризами для ЗСУ у звільненому Херсоні будуть величезні заміновані окупантами міські простори. Про це в інтерв'ю Главреду розповів військовий експерт і полковник запасу ЗСУ Олег Жданов.

"Головними неприємними сюрпризами будуть великі заміновані площі. А в умовах міської забудови процес розмінування ускладнений. Нам же належить розміновувати не просто якісь площі, а будинки. Припустимо, цілком можуть бути заміновані висотні будинки, якщо росіяни влаштовували в них вогневі точки – там можуть бути міни-пастки та інші сюрпризи. Тобто належить перевірити всі поверхи, пройтися по будинках, адміністративних будівлях. Навіть заглянути в каналізаційні люки - відомо, що росіяни їх заварювали і, швидше за все, щось мінували", - підсумував він.

Звільнення Херсона

9 листопада стало відомо, що в окупованому військами Росії Херсоні були підірвані мости. На адміністративних будівлях міста зникли державні прапори російських окупантів.

Того ж дня міністр оборони країни-окупанта РФ Сергій Шойгу дав команду виводити російські війська з правого берега Херсонської області, включаючи місто Херсон, щоб переміститися на лівий берег регіону і зайняти там "оборону".

Вже 11 листопада народний депутат України Олексій Гончаренко заявив, що українські військові перебувають у Херсоні. На це натякнув і глава Офісу президента Андрій Єрмак. У центрі міста зібралися місцеві жителі, вони тримали в руках українські прапори.

Пізніше в українській розвідці офіційно підтвердили, що Херсон переходить під контроль Збройних сил України.

У мережі з'явилися зворушливі відео, на яких видно, як українські військові приїхали в центр Херсона і зустрілися з місцевими жителями. Багато хто не зміг стримати сліз, але це щасливі емоції. Херсонці неймовірно вдячні українським захисникам.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти