Чи можна відновити Трипільську ТЕС: відповідь Центренерго

12 квітня 2024, 08:53
Трипільська ТЕС усе ще підлягає відновленню. Українські енергетики вже отримали пропозиції про надання обладнання від країн Європи.
Трипільська ТЕС
Трипільська ТЕС була зруйнована внаслідок ракетного удару РФ 11 квітня / Колаж: Главред, фото: google.com/maps, Telegram

Російські окупанти завдали удару по Трипільській ТЕС у Київській області. Відновити станцію можна, але з урахуванням постійних атак на українську енергосистему це марно, допоки в України не буде сучасних засобів протиповітряної оборони. Про це заявив голова наглядової ради ПАТ "Центренерго" Андрій Гота.

За його словами, українські енергетики вже отримали пропозиції про надання обладнання від європейських країн, передає Голос Америки.

Гота зазначив, що частина балістичних ракет, спрямованих на Трипільську ТЕС, була збита, але через нестачу українських ППО частина ракет все ж таки досягла мети.

відео дня

За словами голови наглядової ради "Центренерго", відновлення станції потребує співпраці з міжнародними партнерами.

"Звичайно, без міжнародних партнерів це зробити майже неможливо, тому ми вже маємо певні обіцянки надати нам трансформатори, турбіни, інше обладнання з європейських країн, але знову ж таки, без достатньої кількості ракет для протиповітряної оборони - це, м'яко кажучи, марна справа буде", - вважає Гота.

Удар по Трипільській ТЕС - останні новини

Унаслідок масованої ракетної атаки в ніч на четвер, 11 квітня, російські окупанти повністю зруйнували Трипільську ТЕС у Київській області.

Росія вдарила по Трипільській ТЕС новими крилатими ракетами Х-69. Саме ці дозвукові ракети дозволили окупантам повністю знищити найпотужнішу електростанцію Київщини.

Через Трипільську ТЕС енергетична система втратила серйозну частину потужності. ТЕС забезпечувала електроенергією Київську, Черкаську та Житомирську області. Поки що в "Укренерго" сподіваються, що обмеження споживання електроенергії запроваджувати не доведеться.

Трипільська ТЕС - що про неї відомо

Трипільська теплова електрична станція - найпотужніша електростанція в Київській області. Підприємство є найбільшим постачальником електроенергії в Київську, Черкаську та Житомирську області, пише Вікіпедія.

Підприємство займає площу 281,3 га та розташоване на Дніпровському узбережжі за 13 км на південь від Києва, поблизу села Трипілля.

Містом-супутником Трипільської ТЕС є місто Українка з населенням близько 16 тисяч осіб.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти