Коли в Україні запрацюють аеропорти: у Кабміні розкрили подробиці

11 березня 2024, 10:59
Одразу після відкриття авіапростору компанія Ryanair готова повернутися на ринок України. Також переговори ведуть із трьома українськими авіакомпаніями.
Олександр Кубраков, аеропорт
Олександр Кубраков заявив, що Україна почала офіційні переговори щодо відкриття аеропортів / Колаж: Главред, фото: УНІАН

Україна починає офіційні переговори з регуляторами щодо відкриття аеропортів. Є кілька сценаріїв того, як розвиватиметься ситуація. Про це повідомив віцепрем'єр із відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

"Не хочу жодні терміни проговорювати, але ми вже будемо передавати офіційно, і ми вступаємо в офіційні переговори з регуляторами", - сказав Кубраков в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, неможливо здійснювати міжнародні авіаперельоти без узгодження європейського та американського регуляторів.

відео дня

"Українська сторона передає двом регуляторам своє бачення, як ринок працюватиме в умовах воєнного стану, свою оцінку ризиків, підходи, алгоритми", - підкреслив Кубраков.

Віцепрем'єр навів Ізраїль як приклад успішної роботи аеропортів в умовах війни. За його словами, Україна проводить консультації з адміністрацією цивільної авіації цієї країни.

Він додав, що вже є європейські авіакомпанії, які дуже хочуть зайти на український ринок і кажуть, що будуть першими. Зокрема, у компанії Ryanair заявили, що хочуть весь ринок одразу після відкриття авіапростору.

Крім цього, переговори ведуть із трьома українськими авіакомпаніями, які також підтвердили, що хочуть літати тут.

Відкриття аеропортів України

У грудні 2023 року заступник керівника Офісу президента Андрій Сибіга заявив, що в Україні планують відкрити аеропорт. Це станеться тоді, коли дозволить безпекова ситуація.

Першим аеропортом, який відкриють, буде "Бориспіль". Саме його першим закрили через початок повномасштабного вторгнення РФ у лютому 2022 року.

Голова ОП Андрій Єрмак зазначив, що вже незабаром "Бориспіль" почне приймати і відправляти літаки. Він стверджував, що Україна "в змозі забезпечити безпеку цього об'єкта".

19 грудня 2023 року з Міжнародного аеропорту "Бориспіль" було виконано технічний перегін Boeing 777-300 за запитом Skyline Express.

"Це вже четвертий успішний перегін повітряного судна з аеропорту "Бориспіль" від початку війни. Навіть за умови закриття повітряного простору", - повідомили у пресслужбі "Борисполя".

Пасажирів і вантажу на літаку не було.

Як відомо, в Україні в рамках воєнного стану запроваджено обмеження щодо виїзду військовозобов'язаних чоловіків віком від 18 до 60 років. Однак воно не є абсолютним.
Зокрема, виїзд за кордон дозволено для військовозобов'язаних осіб, які мають військово-облікові документи та можуть надати документи про відстрочку від призову.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти