Чи готує Росія наступ на Сумську область: прогноз Коваленка

10 червня 2024, 22:53оновлено 10 червня, 23:25
247
Наразі російська армія виснажена Харківською операцією.
Чи готує Росія наступ на Сумську область: прогноз Коваленка
Чи підуть окупанти на Рижівку? Відповідь експерта / Колаж: Главред, фото: 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада, 4 окрема танкова бригада

Російське командування не відмовилося від намірів відкрити ще один "фронт" - у Сумській області, вважає військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. Але наразі Кремль - з урахуванням втрат під час "Харківської операції" - не визначився з напрямком.

Тим часом ЗС РФ посилили розбите наступальне угруповання в Харківській області силами підрозділів, перекинутих із Краматорського та Курахівського напрямків.

На думку Коваленка, росіяни навряд чи відкриватимуть ще один "фронт" біля району села Рижівка, затиснутого між двома річками.

відео дня

Однак експерт не виключає, що заради піару окупанти рушать у бік Ахтинського і Голишівського, не виходячи за межі "сірої зони".

"Тобто, наступ у районі Великої Писарівки для росіян вилився б у великі втрати, і в напрямку від Суджі на Юнаківку вони потрапили б у м'ясорубку, а тут, захоплюй села в "сірій зоні" і розповідай про епічні перемоги", - вважає Коваленко.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив". Провідний експерт Українського центру дослідження проблем безпеки. Український політичний та економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Війна в Україні - що відбувається у Сумській області

Ситуація на Сумському напрямку залишається повністю контрольованою, жодних просувань з боку ЗС РФ зафіксовано не було, пояснив спікер Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

На сьогодні на території Сумської області російські військові діють у складі диверсійно-розвідувальні групи, а також застосовують малі піхотні групи. При цьому напередодні було зафіксовано спробу "кадирівців" промацати оборону ЗСУ у районі села Рижівка.

На цей момент населений пункт Рижівка знаходиться в "сірій зоні" через свої географічні особливості, адже за парканами деяких мешканців села починається територія російського селища Тьоткіно.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти