"Це погана історія": Зеленський заявив, що дізнався про витік розвідданих Пентагону з новин - WP

3 травня 2023, 07:47
271
Витоки секретних даних шкідливі як для Вашингтона, так і для Києва, вважає президент України.
Володимир Зеленський, Джо Байден
Зеленський заявив, що Білий дім не повідомив йому про витік розвідданих Пентагону / Фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не обговорював з Білим домом витік секретних документів американської розвідки. За його словами, він дізнався про те, що інформація Пентагону стала надбанням громадськості, з новин.

"Я не отримував інформацію ані від Білого дому, ані від Пентагону заздалегідь. У нас не було такої інформації. Це, безумовно, погана історія. Нам це невигідно. Це невигідно для репутації Білого дому, і, я вважаю, що це невигідно для репутації Сполучених Штатів", - сказав Зеленський в інтерв'ю американському виданню The Washington Post.

Видання зазначає, що нездатність Вашингтона захистити конфіденційну інформацію може призвести до того, що Київ буде ділитися меншим обсягом розвідданих зі Сполученими Штатами.

відео дня

Відповідаючи на запитання, чи призвів витік даних з Пентагону до ослаблення довіри між Україною та США, Зеленський відповів: "Я не можу ризикувати нашою державою".

Президент України додав, що демонстрація особистих почуттів не варта потенційної шкоди підтримці США.

"Там, де я можу говорити відверто, я це роблю. Але є високі ризики. Якби це була моя війна проти Путіна, і нас було двоє на полі бою, я б сказав усім, що я про них думаю. Але тут історія трохи інша. Ми всі несемо відповідальність", - додав він.

Представник Білого дому заявив, що адміністрація "перебуває в постійному контакті з українськими колегами з цілої низки питань, зокрема з приводу несанкціонованого розкриття інформації". Але чиновник, який говорив на умовах анонімності, не став коментувати деталі цих обговорень.

Зеленський також додав, що зараз зосереджений на підготовці України до деокупації захоплених країною-агресором РФ територій.

"Я не знаю, маніпуляція це (витік Пентагону, - ред.) або випадковість. Попри такі інформаційні рухи, я повинен підготувати державу до деокупації, а не до інших кроків. І це моє завдання", - сказав президент.

"Для нас все, що так чи інакше заздалегідь інформує нашого ворога, для нас однозначно мінус. Я не бачу тут жодних переваг", - додав Зеленський.

Витік секретних даних Пентагону

6 квітня видання The New York Times повідомило, що в Twitter і Telegram були опубліковані секретні військові документи, в яких детально описані плани США і НАТО з нарощування української армії перед запланованим контрнаступом ЗСУ.

Видання Reuters писало, що засекречена інформація про плани США і НАТО щодо посилення ЗСУ перед контрнаступом, яка була "злита" в Мережу, може бути підробкою. Американська влада розслідує "витік" даних, проте їхня достовірність досі не підтверджена.

За даними CNN, США нібито шпигували за президентом України Володимиром Зеленським.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти