Експерт пояснив, до якого моменту росіяни будуть бити по Києву

6 червня 2023, 01:35
До активної фази контрнаступу російські окупанти намагатимуться тримати українців у напрузі, каже Михайло Самусь.
Ракета, Самусь
Оккупанти будут старатися бити по "центрах прийняття рішень" - Самусь / колаж Главред, фото Armflot та скріншот з відео

Як мінімум до початку активної фази контрнаступу ЗСУ російські окупанти, ймовірно, будуть продовжувати завдавати ударів по Києву.

Про це в інтерв'ю Главреду заявив заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь.

"Я думаю, що у них є ілюзія того, що вони можуть якимось чином ракетними ударами перешкоджати підготовці до українського контрнаступу. Тобто як мінімум до початку активної фази наступу росіяни намагатимуться завдавати ударів по Києву, як вони кажуть - по "центрам прийняття рішень", а також по логістиці та військових об'єктах в інших областях України. Тобто це може бути і захід, і схід, і центр України. Хоча на Сході близько до лінії фронту росіяни і так завдають ударів не ракетами, а використовують авіацію. Суть в тому, що до активної фази росіяни намагатимуться тримати нас у напрузі, максимально використовуючи свій ракетний потенціал. Як тільки почнеться активна фаза, думаю, вони припинять удари, тому що у них будуть зовсім інші турботи, і тоді почнуть накопичувати ресурси. Для того, щоб, можливо, спробувати кількома масованими ударами перебити темпи наступу", – сказав він.

Хто такий Михайло Самусь

Михайло Самусь-військовий експерт, заступник директора Центру дослідження армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань. (ЦІАКР).

У період з 2009 по 2015 рік очолював Європейський Офіс ЦСАКР і Defense Express в місті Прага, Чехія. Керував військово-політичними проектами аналітичного центру ЦДАКР. Був головним редактором Вісник експортного контролю, журналістом Defense Express.

Виступи та публікації Михайла Самуся регулярно публікуються у відомих українських та зарубіжних виданнях.

Дивіться на відео інтерв'ю Михайла Самуся Главреду:

Ракетний удар по Києву

Нагадаємо, окупанти РФ різко активізували атаки на Київ. Противник атакував балістичними і крилатими ракетами наземного базування по ОТРК "Іскандер". Сили протиповітряної оборони ліквідували 10 з 10 випущених ракет, однак внаслідок повітряного бою в Деснянському районі Києва загинули дві жінки і 9-річна дівчинка, які перебували в цей час на вулиці, намагаючись потрапити в закрите бомбосховище. Отримали поранення ще 12 мирних жителів у Дніпровському та Деснянському районах столиці.

Пошкоджено поліклініку, дитячий садок, багатоквартирні житлові будинки, автомобілі.

У ніч на 30 травня 2023 року з 23:30 по 4: 30 російські окупаційні війська в черговий раз атакували Україну іранськими ударними безпілотниками Shahed-136/131. В цілому з півночі і півдня зафіксовані пуски 31 дрона-камікадзе.

Силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії з протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України було знищено

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти