Нічна атака дронів на Київ 30 травня: все, що відомо на даний момент

30 травня 2023, 06:42оновлено 30 травня 2023, 08:28
Сили ППО знищили понад 20 ворожих безпілотників. Внаслідок падіння уламків є жертви та руйнування в різних районах Києва.
Палаючі облмки дронів впали на житлові будинки
Палаючі уламки дронів впали на житлові будинки / Колаж: Главред, фото: t.me/VA_Kyiv

У ніч на 30 травня російські окупанти атакували Київ з повітря. Це була вже третя атака за добу і сімнадцята - з початку травня. У повітряному просторі столиці України було знищено понад 20 безпілотників, вналідок падіння уламків є руйнування.

Як повідомили у Київській міській військовій адміністрації, окупанти постійно міняють зброю для атаки - після комбінованої ракетно-дронової, а потім балістичної, агресор застосував виключно БПЛА.

"Ця повітряна атака була здійснена виключно баражуючими боєприпасами Shahed. Напад був масованим, за різними напрямками, в кілька хвиль. Повітряна тривога тривала майже 3 години", - йдеться у повідомленні.

відео дня

За попередніми даними, силами та засобами ППО у повітряному просторі Києва було знищено понад 20 ворожих безпілотників.

Внаслідок падіння уламків є жертви та руйнування в різних районах Києва.

В Голосіївському районі через падіння уламків на багатоповерховий житловий будинок виникло загоряння на останніх двох поверхах. Евакуйовано понад 20 мешканців. За попередніми даними, одна людина загинула, троє - травмовані.

Зруйновано перекриття між поверхами, ведуться пошукові роботи. Під завалами можливо є люди.

В Печерському районі уламки пошкодили автомобілі.

В Дарницькому районі внаслідок падіння уламків загорівся приватний будинок. Також пошкоджені припарковані автомобілі.

В Дніпровському районі палаючі уламки впали на зелену зону. В Подільському районі - на нежитлову забудову, в Святошинському - на територію одного з підприємств.

Пізніше начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов повідомив у Telegram про понад 50 повідомлень від громадян про пошкодження будинків, квартир, офісних приміщень, магазинів, гаражів та автомобілів.

"На жаль, є 4 постраждалих від осколкових поранень. Поліція фіксує кожен злочин армії Росії, за які, безумовно, буде відповідальність", - додав він.

Нічна атака дронів на Київ 30 травня: все, що відомо на даний момент
Наслідки атаки дронів 30 травня / Фото t.me/andrii_nebytov
Нічна атака дронів на Київ 30 травня: все, що відомо на даний момент
Наслідки атаки дронів 30 травня / Фото t.me/andrii_nebytov
Нічна атака дронів на Київ 30 травня: все, що відомо на даний момент
Наслідки атаки дронів 30 травня / Фото t.me/andrii_nebytov

Що кажуть у Повітряних силах

У ніч на 30 травня 2023 року з 23:30 до 4:30 російські окупаційні війська в черговий раз атакували Україну іранськими ударними безпілотниками Shahed-136/131. Загалом із півночі та півдня зафіксовано пуски 31 дрона-камікадзе.

"Силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії з протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України було знищено 29 ударних БпЛА. Майже всі дрони збиті на підступах до Києва", - йдеться у повідомленні.

Нічна атака дронів на Київ 30 травня: все, що відомо на даний момент
Знищено 29 з 31 ударних БпЛА / t.me/kpszsu

Повітряні атаки на Київ 29 травня

У ніч на 29 травня російські окупанти в п'ятнадцятий раз з початку травня атакували столицю України з повітря. Ворог застосував безпілотники та крилаті ракети. Сили ППО знищили понад 40 ворожих цілей, удари по Києву не допущені.

Внаслідок нічної атаки окупантів стався вибух у Подільському районі столиці. За попередньою інформацією, внаслідок падіння уламків пошкоджено дах одноповерхового приватного будинку. Пожеж і постраждалих немає. У Святошинському районі уламки впали на відселену будівлю, рятувальники ліквідували пожежу.

Як повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, ворог випустив по Україні до 40 крилатих ракет повітряного базування Х-101/х-555 з дев'яти літаків стратегічної авіації Ту-95МС з району Каспійського моря.

З північного і південного напрямків противник атакував іранськими БпЛА Shahed-136/131. Всього російські окупанти застосували 35 ударних дронів.

Всього сили ППО знищили 67 повітряних цілей.

Близько 11-ї години ранку в Києві знову прогриміли потужні вибухи. Сили оборони знищили 11 балістичних ракет "Іскандер-М" та "Іскандер-К", якими російські окупанти атакували Київщину.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти