"Без зволікань": український пілот, який збив 5 дронів, повідав, як врятувався з літака, що палав

9 грудня 2022, 12:01
564
Герой України, майор ЗС Вадим Ворошилов (пілот з позивним Karaya) розповів, як йому вдалося врятуватися з палаючого літака.
Вадим Ворошилов, Карая
Вадим Ворошилов (Karaya) / колаж фотофільм і скріншот з відео

Майор ПС ЗСУ та герой України пілот Вадим Ворошилов (позивний Karaya), розповів про те, як йому вдалося покинути свій літак МіГ-29 (який вже палав) - в той день, коли йому вдалося збити п'ять іранських безпілотників. Розмову з льотчиком виклали на YouTube-каналі Повітряних сил України.

"Мій ранок почався о 4 годині. Подали сигнал "повітря". Один льотчик знищив двох "Шахедів" на півдні України. Наступним пішов я.також знищив три, виконав посадку на оперативному аеродромі. Далі був робочий день за іншими завданнями, і ввечері знову це нашестя почалося. Виконавши зліт з оперативного аеродрому на півдні України і далі вже виконував знищення повітряних цілей над небом Вінницької області", — розповів він.

За словами майора, після того, як він знищив п'ятий дрон, його уламки дуже сильно пошкодили Міг-29.

"Сталося руйнування ліхтаря. Це скло кабіни простою мовою. І руйнування передньої частини-носовий літак. Не сильно поранений, але кров заважала повноцінно оцінити ситуацію. Перша думка-так не хочеться катапультуватися. За курсом побачив якийсь населений пункт. Тоді я не знав, що це за населений пункт. Бачив тільки вогні. Перевірив управління літака по поперечному каналу, на жаль, він вже не управлявся. По поперечному каналу він керувався. Побачив перед собою чорну ділянку і встановив, що це, ймовірно, поле", — сказав він.

Потім запалало в самій кабіні літака, Ворошилов відвів свою бойову машину в бік найближчого поля, а сам використовував катапульту.

"Далі почалася пожежа всередині кабіни літака. Коли полум'я почало добиратися до мене, я здійснив катапультування. Без зволікань, як вчила книга. Я орієнтовно не більше двох хвилин спускався на парашуті. Встиг про все подумати, все побачити і спланувати подальші дії після приземлення", — підсумував він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в бою проти російських загарбників загинув заступник командира ескадрильї - штурман авіаційної ескадрильї майор Редькін Тарас Вікторович (позивний Кіт). Український пілот буквально кілька днів не дожив до свого 26-го дня народження.

До того повідомлялося про те, що Антон Листопад, визнаний одним з кращих пілотів ЗСУ, загинув на війні проти російських окупантів. У 2019 Листопад був визнаний кращим льотчиком Повітряних сил ЗСУ та брав участь у бойових діях на сході України.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти