Армія РФ захопить Луганщину найближчими днями, потім націлиться на Сіверськ - ISW

3 липня 2022, 08:24
1161
Аналітики кажуть, що російським військам вдалося зайти в Лисичанськ. Відведення українських військ до Сіверська дозволить знизити ризик негайного оточення.
Лисичанськ зараз-3 липня 2022
Російським військам вдалося зайти в Лисичанськ і просунутися в межах міста / Фото t.me/luhanskaVTSA

Російські окупанти імовірно встановлять контроль над територією Луганської області найближчими днями. Потім росіяни віддадуть пріоритет ударам по українських позиціях в Сіверську, перш ніж повернутися до Слов'янська і Бахмута. Про це йдеться в аналізі експертів американського Інституту дослідження війни (ISW)

Зазначається, що вчора російським військам вдалося зайти в Лисичанськ і просунутися в межах міста, проте українські військові офіційно не оголошували про виведення військ з Лисичанська, але і не повідомляли про оборонні бої навколо міста.

Американські аналітики прогнозують, що російські сили можуть встановити контроль над територією Луганської області вже найближчими днями.

відео дня

"Найімовірніше, потім завдадуть удару по українських позиціях в Сіверську, а потім повернуть до Слов'янська і Бахмуту. Відведення українських військ до Сіверська дозволить українським силам знизити ризик негайного оточення, але українські сили можуть продовжити відхід з боями на рубіж біля траси E40 зі Слов'янська в Бахмут", - йдеться у звіті.

Українські війська, імовірно, створять загрозу російським наземним лініям комунікації( GLOC), що пролягають від Бєлгорода на південь Харківської області, за допомогою переданої Заходом артилерії.

У звіті ISW наголошується, що українські контратаки і активність партизанів і далі змушують російські війська віддавати пріоритет оборонним операціям уздовж південної осі.

Як повідомляв Главред, радник глави Офісу президента Олексій Арестович увечері 2 липня повідомив, що станом на вечір суботи російським військам не вдалося захопити Лисичанськ у Луганській області, але ситуація в місті вирішиться протягом найближчих днів.

Дивіться онлайн новини Донбасу:

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти