StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

На режисера Поланскі подали до суду за новими звинуваченнями у зґвалтуванні

13 березня 2024, 22:06
За словами адвоката постраждалої, її клієнтці 1973 року ще не виповнилося 18 років - і саме тоді Роман Поланскі примусив її до інтиму.
Наручники, Поланскі
Проти Романа Поланскі висунуті нові обвинувачення / колаж Главред, фото УНІАН та ua.depositphotos.com

90-річний легендарний режисер Роман Поланскі постане перед цивільним судом у Лос-Анджелесі 2025 року - за звинуваченням у сексуальному насильстві над дівчиною-підлітком 1973 року. Про це пише британське видання The Guardian.

Адвокат Глорія Оллред каже, що суддя призначив суд над Поланскі на серпень 2025 року. У цій справі Поланскі обвинувачують у зґвалтуванні й умисному заподіянні тяжкої емоційної шкоди у зв'язку з імовірним інцидентом 1973 року.

У вівторок, 12 березня, Оллред представила свою клієнтку, яка ховається під псевдонімом "Джейн Доу". Та звинувачує Поланскі в тому, що він вчинив насильство сексуального характеру над нею 1973 року. Дівчина зустріла Поланскі на вечірці, і через кілька місяців він запросив її на вечерю. Режисер нібито знав, що вона неповнолітня, але той нібито не звернув увагу і пригощав її алкоголем (а потім привіз у свій будинок у Лос-Анджелесі).

відео дня

За словами адвоката, її клієнтка трохи пізніше прокинулася в ліжку Поланскі. Той одразу сказав підлітку, що хоче від неї інтиму. Незважаючи на відмову дівчини, режисер примусово вчинив з нею зносини, а пізніше відвіз додому.

"Наша клієнтка Джейн Доу продемонструвала величезну мужність, подавши позов проти відомого режисера, який раніше визнав себе винним у сексуальному злочині проти дитини, а потім втік до Європи, щоб уникнути вироку", - сказав адвокат.

До слова, Роман Поланскі переховується від правосуддя в США протягом десятиліть відтоді, як втік із країни, щоб уникнути вироку, після того як він зізнався у зґвалтуванні 13-річної Саманти Геймер у 1977 році. Крім того, режисерові фільмів "Китайський квартал" і "Дитина Розмарі" були пред'явлені численні звинувачення в домаганнях від кількох жінок.

Хто такий Роман Поланскі?

Хто такий Роман Поланскі - польсько-французький кінорежисер, сценарист, кінопродюсер і кіноактор.Він є володарем "Золотої пальмової гілки" (2002) у Каннах, "Золотого ведмедя" і "Срібного ведмедя" Берлінського кінофестивалю (обидва 1966 року), "Золотого лева" Венеціанського фестивалю за досягнення протягом кар'єри, "Оскара", "Сезара", "Золотого глобуса" і премії BAFTA за найкращу режисуру, повідомляє "Вікіпедія".

Нагадаємо, раніше відомий французький актор Жерар Депардьє, який має громадянство країни-агресора РФ і відомий своїми проросійськими заявами, вже звинувачується у зґвалтуванні. Це вже п'яте подібне звинувачення.

Актора звинувачує в сексуальному насильстві художник-постановник одного з проектів.

Депардьє неодноразово звинувачували у зґвалтуваннях і домаганнях. Зокрема, у грудні 2023 року на нього подала до суду журналістка з Іспанії. Вона звинуватила актора в тому, що в жовтні 1995 року він зґвалтував її під час інтерв'ю. 2021 року Депардьє у зґвалтуванні та сексуальному насильстві звинуватила актриса Шарлотта Арна. За її словами, це сталося в Парижі 2018 року.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти