StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"На дальнiї болота де водиться гидота": рецензія на фільм "Донька болотного короля"

1 грудня 2023, 13:52оновлено 2 грудня 2023, 14:00
В українському прокаті йде психологічний трилер "Донька болотного короля" - з Дейзі Рідлі і Беном Мендельсоном в головних ролях.
Дочка болотного короля
кадр з х/ф "Дочка болотного короля" / Lionsgate

Десь в самій глушині штату Мічиган, в краю озер, лісів і боліт в хатині жила невелика сім'я. Суворий мисливець-ТАТО на прізвисько "Болотний король" (Бен Мендельсон), зашуганная мовчазна мама (Карен Пісторіус) і маленька дочка Хелена (Бруклін Принс). Батько її виховує досить строго, караючи за найменшу провину, вчить полюванні і виживання в лісі, а в нагороду за успіхи "б'є" їй аматорські татуювання. Раптово до їх хатині забрідає заблукав турист (а батька якраз не було вдома) і мати кидається до нього з криками "Врятуйте нас".

Виявляється, "Болотний король" десяток років тому викрав її, зґвалтував і змусив жити з собою. Минає 20 років. Доросла Хелена (Дейзі Рідлі) працює бухгалтером, татуювання або звела, або ховає під одягом і разом з чоловіком-педагогом (Гаррет Хедлунд) виховує дитину - доньку. Але тут татусь-маніяк біжить з етапу і, природно, планує помсту. Хелені доведеться згадати все, щоб допомогти копам його зловити.

Жанр психологічного трилера, в дев'яності і на самому початку нульових дуже популярний в кіно, в останні років 15-20 знаходився в основному на ТБ (і трохи пізніше - на стрімінгах). І тільки останнім часом почав повертати втрачені позиції.

Дочка болотного короля

Режисер Ніл Бергер (відомий по безглуздій підлітковій фантастиці "Дивергент" і голлівудському рімейку "1+1") роблячи фільм за книгою Карен Діонн, явно вирішив стилізувати картинку якраз під 90-ті і спробував відтворити нервовий ритм оповідання (як, скажімо, в "Таємничій річці" Іствуда або "Мисі страху" Скорсезе). Десь це вийшло, десь ні. Тим більше, що, у зв'язку з нинішньою кіномодою, на перший план винесено персонаж Рідлі - сильна і міцна духом жінка, а тато-маніяк маячить в основному на другому плані. Мабуть, це було зроблено ще й тому, що Мендельсон - актор куди як більш досвідчений і потужний актор, ніж Рідлі (тим більше зігравший вже пару десятків ролей лиходіїв і покидьків).

Дочка болотного короля

Проте, результат вийшов цілком собі глядабельний - кіно сухорляве, динамічне і при цьому не падає ні в вульгарний мелодраматизм, ні в смакування жорстоких сцен на лоні природи. Так що фанати трилерів з перегляду "Доньки болотного короля" точно скривдженими піти не повинні.

Дивіться на відео трейлер фільму "Донька болотного короля":

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти