StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Дорога в пекло з благими намірами: рецензія на фільм "Між нами"

4 листопада 2023, 20:31оновлено 4 листопада 2023, 21:38
В українському прокаті йде фільм "Між нами" - дебютний повний метр режисерки Соломії Томащук - з Ірмою Вітовською та Анастасією Пустовіт.
Між нами
Ірма Вітовська в х/ф "Між нами" / Film.ua

У ще спокійному і довоєнному Києві живе дівчина Саша (Анастасія Пустовіт). У неї дуже милий і турботливий чоловік (Дмитро Сова) - ресторатор і ветеран АТО. Але у Саші серйозні психологічні травми, яка вона намагається заглушити тусовками, речовинами і випадковими зв'язками. Одна з таких призводить її в цікаве, але неприємне становище. Щоб розв'язати проблему дівчина приходить в лікарню на прийом до гінеколога ані (Ірма Вітовська). Та - досвідчена професіоналка, але у неї проблеми в родині. Чоловік і колега (Євген Єфремов) у відкриту зраджує, мацаючи прямо на роботі молодих медсестер (в халатах, відстовбурчених сосками), а син (Михайло Дзюба) - бритоголовий спортсмен, хоч маму ніби і любить, але все одно пропадає в підозрілих компаніях по вечір. Загалом, Сашу з Анею поступово затягує в небезпечний і кривавий вир.

Між нами

Українське кіно епохи незалежності крім зовнішніх проблем (за типом вічних проблем з фінансами або агресивної експансії західного кіно) було постійно затиснуте між Сциллою горезвісного поетичного кіно і Харибдою масових смаків (як правило, не тягнеться далі нескінченних телесеріалів). З 2014 року ситуація, на щастя, почала змінюватися на краще, і на екрани вийшла серія де більш, Де менш, але цікавих жанрових фільмів.

Відразу можна сказати - "Між нами" створювався за чіткими канонами жанру психологічного трилера. Причому, ризикнемо припустити, що режисерка (і співавторка сценарію) Соломія Томащук надихалася навіть не, скажімо Девідом Фінчером або Брайаном де пальмою, а Анрі-Жоржем Клузо - дуже цікавим кінематографістом (який в історію кіно увійшов - і не цілком заслужено, до речі кажучи - як французький Хічкок). Вірніше, його класичного фільму 1954 року "Дияволиці" - про, скажімо там, пов'язаних однією метою двох жінок.

Між нами

Проте, у "Між нами" цілком своя оригінальна інтонація. Яка досягається хімією між двома виконавицями головних ролей і їх самовідданою грою. Пустовіт сценарій дає побільше яскравих чисто зовні сцен, Вітовської - трохи поменше (але і роль у неї, скажімо там, з помітним подвійним дном). Але, головне, що коли вони сходяться в кадрі, тільки диву даєшся, як екран ще не палахкотить від їх енергетики.

Між нами

Мабуть, єдине, що можна поставити фільму - так це те, що фінал поданий дещо зім'ято і пожовано (як ніби на прискореному перемотуванні). Втім, ймовірно на це творці фільму пішли через бюджетні чи інші обмеження

Підсумовуючи - "між нами" категорично рекомендується всім фанатам жанрового кіно, психологічних трилерів, нового українського кіно. Ну і фанатам Ірми Вітовської та Анастасії Пустовіт (сподіваємося, що кількість останніх після такого кіно зросте кратно).

Дивіться на відео трейлер фільму"Між нами":

Вас можуть зацікавити такі новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти