StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

На комуналці можна заощадити - як знизити витрати на світло, воду і тепло

28 серпня 2024, 14:15оновлено 28 серпня, 14:50
922
Дотримуючись цих простих порад, ви зможете значно скоротити витрати на комунальні послуги.
Як заощадити на комуналці
Як заощадити на комуналці / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Витрати на комунальні послуги завжди суттєво впливають на сімейний бюджет. Початок опалювального сезону не за горами і питання "Чи можна платити менше за комунальні послуги?" стає дедалі актуальнішим для багатьох українців.

Є кілька простих, але ефективних способів, які допоможуть вам скоротити витрати на опалення та електроенергію, а також зменшити рахунки за воду.

Поради щодо економії на опаленні

  • Не закривайте батареї: Щоб тепло рівномірно розподілялося по кімнаті, уникайте закривати радіатори меблями, шторами або тюлем. Це дозволить теплу вільно поширюватися і скоротити втрати енергії.
  • Не перегрівайте приміщення: Підтримуйте комфортну температуру в житлових приміщеннях, не перегріваючи їх. Краще одягнутися тепліше, ніж платити за зайві кіловати тепла. Такий підхід не тільки знизить витрати, а й позитивно позначиться на здоров'ї.
  • Перевірте вікна: Погана герметизація вікон - одна з основних причин тепловтрат. Перевірте, чи немає щілин або тріщин, через які йде тепло, і усувайте їх за допомогою герметика, скотча або монтажної піни.
  • Використовуйте фольгу: Для того щоб зменшити тепловтрати через стіни, встановіть лист фольги за радіатором. Це просте рішення може заощадити до 20% тепла, направляючи його назад у кімнату.
  • Встановіть жалюзі на вікна: Металеві жалюзі допоможуть скоротити втрати тепла через скляні поверхні, які особливо схильні до витоків тепла. Це допоможе зберегти тепло в будинку і зменшити витрати на опалення.
На комуналці можна заощадити - як знизити витрати на світло, воду і тепло
Черги відключення світла, графіки відключення інфографіка / Інфографіка: Главред

Як можна знизити витрати на електрику?

Використовуйте енергоощадні лампи: Заміна звичайних ламп на світлодіодні допоможе суттєво скоротити споживання електроенергії, пише 24 канал.

відео дня

Вимикайте електроприлади, коли вони не використовуються: Пристрої, які залишаються в режимі очікування, продовжують споживати енергію. Повністю вимикайте їх із розетки, щоб уникнути зайвих витрат.

Встановіть багатотарифний лічильник: Це дасть вам змогу платити менше за електрику в нічний час, коли тарифи нижчі.

Удари Росії по Україні та відключення світла

З березня Росія почала завдавати прицільних ударів по об'єктах критичної інфраструктури України, зокрема фактично зруйнувавши виробничі потужності Трипільської ТЕС.

Неодноразових атак зазнавала і Зміївська ТЕС, яка перекриває потреби світла Харківщини та інших областей.

Саме посилення ударів РФ по енергооб'єктах змусили США передумати щодо ATACMS і того ж місяця передати Україні балістику до 300 км.

Наразі, через брак снарядів до ППО, Росії вдалося знеструмити ще низку об'єктів, через що в "Укренерго" були змушені запровадити аварійні відключення.

Економія на воді

Встановіть аератори на крани: Вони зменшують витрату води без втрати напору, що допомагає знизити витрати на водопостачання.

Слідкуйте за витоками: Навіть невеликий витік води може призвести до значних витрат. Регулярно перевіряйте сантехніку та усувайте протікання.

Використовуйте посудомийну та пральну машини на повному завантаженні: Це допоможе економити воду та електрику одночасно.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти