За рахунок збільшення тарифу на електроенергію держава гасить борги - Forbes

29 липня 2024, 16:43
435
"Енергоатом" отримав можливість компенсувати низькі ціни для населення і погашати борги.
Электростанция, деньги
За рахунок збільшених тарифів підприємство гасить борги / Колаж: Главред, фото: flickr, Енергоатом

Збільшення тарифу на електроенергію для населення зараз дало змогу державному підприємству "Енергоатом" гасити свої борги. Раніше, попри підняття тарифів воно залишалося збитковим, однак зараз помітні позитивні зміни.

Про це в інтерв'ю Forbes розповів голова Національної комісії з питань енергетики та житлово комунальних послуг (НКРЕКП) Валерій Тарасюк. За його словами, діючі тарифи на електроенергію не будуть змінювати до червня 2025 року.

"Цей тариф дозволяє "Укргідроенерго" і "Енергоатому" компенсувати низькі ціни для населення в рамках ПСО. Також такий рівень дозволяє "Енергоатому" погашати борги", - каже Тарасюк.

відео дня

Він сподівається, що у майбутньому Україна перейде на лібералізований ринок електроенергії для населення. Це є мрією українського регулятора.

Що відомо про Forbes

Forbes - американський діловий журнал, заснований у 1917 році, з 2014 року належить гонконгській інвестиційній групі Integrated Whale Media Investments, повідомляє Вікіпедія.

Forbes.com є частиною Forbes Digital, підрозділу Forbes Media LLC. До холдингу Forbes також входить частина RealClearPolitics. Разом ці сайти охоплюють понад 27 мільйонів унікальних відвідувачів щомісяця. Сайт Forbes.com працює під гаслом "Домашня сторінка для світових бізнес-лідерів" і в 2006 році був визнаний найбільш відвідуваним бізнес-сайтом у світі.

Forbes.com використовує "модель дописувачів", в якій широка мережа "дописувачів" пише і публікує статті безпосередньо на сайті.

У 2020 році Forbes отримав нагороду Webby People's Voice Award у номінації "Бізнес-блог/сайт".

Тарифи на комунальні послуги в Україні - останні новини

Нагадаємо, побутовим споживачам електрики можуть виставити рахунок за комерційним тарифом, якщо вони використовують світло для комерційних потреб і не уклали при цьому відповідний договір.

Раніше стало відомо, що в Україні всерйоз зросли ціни на послуги житлово-комунального господарства (загальне подорожчання з червня 2022 року по червень 2023 року склало 15,2%). Водночас найбільше збільшилися розцінки на електрику - відразу на 69,7%.

Напередодні повідомлялося, що в Україні через кінець опалювального сезону (з 16 жовтня по 15 квітня) субсидії на послуги ЖКГ будуть меншими, оскільки призначалися ще задовго до дня його завершення.

Інші новини, що можуть вас зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти