StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як пережити розлучення: п'ять порад психотерапевта

15 березня 2021, 14:09
Те, що ви втратили кохану людину, не означає, що у вас все ще мало інших людей, які вас люблять.
Відносини
Те, що ви втратили кохану людину, не означає, що у вас все ще мало інших людей, які вас люблять. / Pixabay

Розставання - це закриття глави, і сумувати з цього приводу абсолютно нормально. Ви не тільки сумуєте про втрату романтичних відносини, але і про втрату всього, що з ними пов'язано. Не дивно, що це так боляче.

Ось п'ять порад, схвалених терапевтом, як подолати розрив:

1. Покладіться на своїх близьких

Те, що ви втратили кохану людину, не означає, що у вас все ще мало інших людей, які вас люблять. Використовуйте цю мережу в своїх інтересах.

"Інстинкт багатьох людей полягає в тому, щоб ізолюватися, коли вони переживають розрив, замість того, щоб покладатися на свою природну систему підтримки. Хоча деякий час простою, щоб дозволити собі поплакати і обробити почуття на самоті, також є важливим інструментом розриву, підтримка спільноти є інструмент номер один для подолання цього", - говорить психотерапевт Хейлі Нейдіч.

читайте такожПсихолог назвала заставу міцних і довгих відносин

Нейдіч каже, що Вам слід поговорити з людьми, яких ви найбільше підтримуєте, і розповісти їм про свої потреби. Наприклад, іноді вам може захотітися вилити своє серце і висловити свою думку про розрив, а в інших випадках ви можете просто захотіти, щоб якась компанія допомогла вам відволіктися від розриву і зайнятися чимось більш веселим. У будь-якому випадку, ваша система підтримки допоможе вам у такі важкі часи.

2. Відчуйте свої почуття

Біль від розриву - це не весело, але важливо дозволити собі відчути всі емоції, які виникають разом з розривом, щоб пережити це і в кінцевому підсумку вирости з нього.

"Переживаючи розрив, ви хочете знайти правильний баланс між тим, щоб залишатися зайнятим і відвернутим, і дозволяти собі бути пригніченим і відчувати свої емоції", - говорить Нейдіч. Ось деякі речі, які ви можете зробити, щоб впоратися зі своїми емоціями:

  • Складіть плейлист для розриву
  • Поговоріть про розрив з друзями та родиною
  • Журнал про те, що ви відчуваєте

Нейдіч каже, що ведення щоденника є чудовим інструментом під час розриву, і лише п'ятихвилинна щоденна практика може допомогти вам очистити свої емоції та зв'язатися зі своїми почуттями. Ви можете писати про що завгодно, але дослідження 2015 року показало, що написання негативних спогадів, пов'язаних з вашим розривом, може допомогти вам швидше рухатися вперед.

"Якщо у вас виникають панічні напади або ви не відчуваєте себе емоційно безпечним, щоб випробувати ці почуття самостійно, ви можете знайти консультанта, який підтримає вас у вашій подорожі", - говорить Нейдіч.

3. Зосередьтеся на догляді за собою

"Турбота про себе-це ключ до витонченого переживання розриву", - говорить Нейдіч. Розставання можуть завдати серйозної шкоди вашому психічному здоров'ю, тому дуже важливо практикувати турботу про себе, щоб зберігати психічне здоров'я.

Вам потрібно зосередитися на емоційному і практичному догляді за собою. Що стосується емоційної турботи про себе, ви хочете знайти способи, які допоможуть вам впоратися з почуттям емоційної незахищеності, самоаналізу та іншими негативними почуттями, які можуть виникнути.

Як практикувати догляд за собою

Ось деякі приклади емоційної турботи про себе:

  • Медитувати
  • Встановлення емоційних кордонів
  • Висловлюючи себе
  • Практика подяки
  • Співчуття до себе

За словами Нейдіч, також важливо зосередитися на практичному догляді за собою. Переконайтеся, що ви задовольняєте свої основні потреби, такі як:

  • Є всі ваші страви
  • Регулярно купатися
  • Ходити на роботу

4. Обмежте використання соціальних мереж

За словами Нейдіча, одна з найпоширеніших причин, по якій розрив затягується, - це соціальні мережі. Якщо ви постійно перебуваєте в соціальних мережах і бачите, що ваш колишній партнер або їхні друзі і сім'я з'являються у вашій стрічці, це викличе у вас тригер і тільки продовжить процес загоєння.

Це навіть підтверджується дослідженнями. Дослідження 2012 року показало, що постійне спілкування з колишнім у Фейсбуці призводить до ще більших страждань і туги.

З цієї причини лікар рекомендує відписатися від облікових записів вашого колишнього в соціальних мережах і облікових записів будь-яких друзів або членів сім'ї, які запускаються.

Однак, навіть якщо ви не бачите свого колишнього у своїй стрічці, соціальні мережі все одно можуть сприяти виникненню негативних емоцій. Фотографії щасливих пар, заручин і весіль можуть бути в рівній мірі для вас стимулом, тому що ви будете втягнуті в гру порівняння.

Якщо ви відчуваєте, що соціальні медіа погіршують ваш розрив з будь-якої причини, Нейдіч каже, що ви можете зробити 10-денну перерву в соціальних мережах, щоб дати собі перерву і час, щоб зосередитися на зціленні.

5. Припиніть спілкування з колишнім

Нарешті, щоб по-справжньому пережити розрив, вам потрібно розірвати відносини з колишнім, хоча б тимчасово. "Коли відносини закінчені, нехай це буде", - говорить Нейдіч.

Це може означати, що крім відмови від підписки в соціальних мережах вам може знадобитися також видалити номер колишнього, залежно від вашого самоконтролю. Нейдіч також рекомендує не розмовляти з колишнім протягом декількох тижнів.

"Деякі люди хочуть залишитися друзями після розриву. Хоча це може бути можливим у майбутньому, відключення будь - якого спілкування протягом тривалого періоду часу має важливе значення для того, щоб Ваше серце зцілилося і подолало глибокий біль, який часто супроводжує кінець відносин", - говорить Нейдіч.

Чим зайнятися

Складіть список, чому ви і ваш колишній розлучилися або чому вам не слід знову зустрічатися-дослідження 2018 року показало, що повторний розгляд негативних якостей колишнього може допомогти вам подолати розрив.

Направте свої емоції в творчий проект. Замість цього зателефонуйте або напишіть коханій людині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти