Які продукти подорожчають в Україні до Нового року: на що українцям доведеться розщедритися

3 грудня 2023, 12:57
В Україні ближче до Різдва і Нового року очікується традиційне подорожчання продуктів харчування.
продукти, гроші
До Різдва і Нового року в Україні традиційно подорожчають продукти, кажуть експерти / Колаж Главред, фото УНІАН, ua.depositphotos.com

В Україні ближче до Різдва та Нового року очікують традиційне зростання цін на продукти - українці, незважаючи на війну і непросте матеріальне становище, готуються до свят, а тому попит максимально активізується. Як розповіла в коментарю порталу "Обозрєватєль" керівник відділу маркетингу оптового ринку "Шувар" Тетяна Попович, подорожчання очікується в чотирьох групах продуктів.

Які продукти подорожчають перед святами

Ближче до Різдва і Нового року в Україні очікується подорожчання:

  • яловичина;
  • ковбаса;
  • овочі;
  • фрукт.

"Зростання вартості продуктів з наближенням Різдва і Нового року буде в будь-якому випадку. Це стандартне явище для цього періоду року", - розповіла вона.

відео дня

При цьому, каже Попович, овочі ростуть в ціні через те, що їх сезон завершився. І при цьому пропозиція на ринку зараз мінімальна.

"При цьому естафету перехоплює імпорт і продукція українських тепличних комбінатів, яка теж дорожче, адже тепличне виробництво овочів взимку – це великі витрати", – пояснила експерт.

Зокрема, прогнозує вона, картопля подорожчає на 5-8%. І приблизно стільки ж зросте ціна буряка.

Як раніше повідомляв Главред, в Україні протягом осені помітно подорожчали курячі яйця. Ціни в середньому зросли приблизно на 15 грн ‒ і зараз стоять в районі 50 грн за десяток. А зниження вартості цього продукту українцям радять не чекати вже до весни.

Раніше генеральний директор агрохолдингу HarvEast Holding Дмитро Кушнір заявив, що з прилавків магазинів можуть зникнути перлова, ячна крупа, а також житній хліб. Справа в тому, що фермерам вирощувати ячмінь і жито в Україні стало невигідно.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти