Ціни зростуть на 15%: експерти розповіли, які продукти в Україні краще купувати негайно

3 грудня 2021, 20:36
Згідно з прогнозом експертів, спершу очікується подорожчання стандартних продуктів, які використовують для новорічного столу – м'яса і молочних продуктів.
Яйця, майонезик
Експерти розповіли, які продукти в Україні краще купувати негайно / ua.depositphotos.com

В Україні ціни на продукти харчування напередодні новорічних свят практично завжди ростуть. Портал Vesti опитав експертів і ті дали рекомендації з приводу того, які продукти до новорічного столу варто купувати негайно.

Фахівці відзначають, що за нинішній рік продукти харчування подорожчали в середньому на третину. Однак таке зростання - не межа і в грудні цінники знову виростуть. Очікується, що вартість продуктів до кінця місяця збільшиться ще на 5-15%.

Згідно з прогнозом експертів, очікується подорожчання стандартних продуктів, які використовують для святкового столу – м'яса і молочних продуктів.

відео дня

"Можна купити вершкове масло, яке підніметься в ціні на 15%. Те ж стосується і вершків. Можна заморозити філе курятини, поки воно коштує близько 130 гривень, а до Нового року воно ще додасть мінімум 10-20 гривень. Також можна запастися свининою і яловичиною", − говорить рітейлер Валерія Кушнір.

Також фахівці рекомендують запастися яйцями і майонезом. На них ціна може збільшиться майже вдвічі.

"Не варто забувати про яйця і майонез. За прогнозами, яйця можуть подорожчати до 40-50 гривень за десяток, зараз за таку кількість в середньому беруть 30 гривень", − говорить експерт.

читайте також"Золоті" масло і цукор: як за рік змінилися ціни на продукти харчування в Україні

Нагадаємо, раніше в Україні стали різко зростати ціни на продукт з "борщового набору". Фермери підвищують вартість буряка. Зараз коренеплід коштує в середньому в 3,3 рази дорожче, ніж в кінці листопада 2020-го року. В середньому, за тиждень ціни на столовий буряк виросли в півтора рази.

Крім того, в Україні різко злетіли ціни на цибулю - побитий рекордний максимум.

При цьому в Україні подешевшала картопля. У листопаді 2021 кілограм картоплі в середньому коштує від шести гривень.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти