В Україні різко подорожчав важливий продукт з борщового набору

26 листопада 2021, 10:21
Українські фермери хочуть зірвати "великий куш" навесні, тому зараз притримали буряк в овочесховищах.
буряк
В Україні стрімко дорожчає буряк / Фото pixabay.com

В Україні стали різко зростати ціни на продукт з "борщового набору". Фермери підвищують вартість буряка. Зараз коренеплід коштує в середньому в 3,3 раза дорожче, ніж в кінці листопада 2020-го року.

В середньому, за тиждень ціни на столовий буряк зросли в півтора раза. І сьогодні українські фермери готові відвантажувати даний коренеплід не дешевше 9-12 грн/кг, повідомляє портал EastFruit.

Таке стрімке зростання цін на буряк аналітики пояснюють тим, що на ринку досить обмежена пропозиція даної продукції - буряк хочуть продати за максимальною ціною навесні.

відео дня

Через зростання цін на буряк вже цього тижня в країну завезли перші партії коренеплоду з Польщі. Поки поставки польського овоча невеликі, а вартість коливається в межах 8,00-8,50 грн/кг. Аналітики прогнозують, що при такій ситуації можуть не виправдатися надії на зростання цін на буряк навесні.

читайте такожЦіни на вершкове масло злетять до небес: експерти назвали причинуЯкщо українські виробники й надалі притримуватимуть овоч і не запускатимуть у продаж, то з наступного тижня імпорт з Польщі може різко збільшитися.

Як повідомляв Главред, на українських ринках і в магазинах подешевшала картопля. За даними експертів Українського клубу аграрного бізнесу, в листопаді 2021 картопля подешевшала на 20% і в середньому коштує шість гривень за кілограм.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти