Жданов спрогнозував, чи стане Іран менше давати РФ зброї через війну в Ізраїлі

21 жовтня 2023, 01:35
Як каже Олег Жданов, якщо і коли розпочнеться війна з Ізраїлем, і пролунає перший постріл, накопичувати боєприпаси Ірану буде вже пізно.
Жданів, Росія, Іран
Іран буде змушений скоротити обсяги постачання вже на першому етапі - Олег Жданов / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com

Через нове загострення ізраїльсько-палестинської війни Іран, швидше за все, скоротить постачання зброї країні-агресору РФ. Про це в інтерв'ю Главреду розповів військовий експерт полковник запасу Олег Жданов.

"За ідеєю, Іран буде змушений скоротити обсяги поставок вже на цьому етапі. Якщо аятоли не дурні і розуміють, що кожен снаряд і кожен патрон їм ще знадобиться. Однак сказати, що точно станеться саме так, а не інакше, я не можу. У будь-якому випадку, коли почнеться війна і пролунає перший постріл, накопичувати боєприпаси Ірану буде вже пізно, якщо цього в Ірані не розуміють, вони продовжать постачати Росію, якщо почнуть потихеньку пригальмовувати ці контракти, та ще й стануть забирати у Росії своє. Іран купив у Росії літаки "Су-35", льотчиків навчив, гроші заплатив, а йому віддали лише половину за контрактом. "Моссад" сказав, що нарахував на аеродромах Ірану лише 24 літаки, а контракт був на 50", - сказав він. .

Хто такий Олег Жданов

Олег Володимирович Жданов (30 березня 1966, Дрезден, НДР) – радянський та український військовий, полковник запасу ЗСУ, український військовий експерт.

відео дня

З 2016 року часто пише статті в українській, російській, білоруській та іракській пресі. Відкрив власний Ютуб-канал, у якому випускає відео з аналітикою бойових дій, де має понад 900 тисяч передплатників та 63 млн переглядів, пише Вікіпедія .

Що відбувається в Ізраїлі

Терористи ХАМАС напали на Ізраїль рано - вранці 7 жовтня. Вони обстріляли центральну та південну частини держави з суші, моря та повітря. Удари завдавалися із сектора Газа.

Ізраїль вперше за 50 років оголосив про стан війни . Уряд запустив пункт "40 алеф", який сигналізує оголошення війни.

Іран пригрозив Ізраїлю втручанням у війну Єрусалиму проти терористів ХАМАС у разі продовження військової операції щодо Сектору Газа. Війна може стати регіональною, якщо Тегеран вступить до неї прямо чи опосередковано. США намагаються утримати ситуацію від можливої ескалації

Президент США Джо Байден заявив, що ХАМАС має бути знищений , але Палестинську державу слід зберегти.

Більше новин про ситуацію в Ізраїлі:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти