Зеленський заявив, що жодного "Мінська-3" не буде: у Путіна закотили істерику щодо "перемовин"

15 листопада 2022, 10:39
У Кремлі вважають, що раз Володимир Зеленський не збирається вести перемовини з Росією на "умовах" Москви, значить, Україні нібито не потрібен діалог.
Пєсков, Зеленський
Київ "не хоче" вести перемовини з Москвою - Пєсков / Колаж УНІАН, Офіс президента

Президент Володимир Зеленський чітко заявив про те, що Україна не збирається підписувати з Росією мирну угоду, схожу на умовний "Мінськ-3". Війна може завершитись лише в тому випадку, якщо країна-агресорка виведе свої війська, а територіальна цілісність України відновиться у межах 1991 року. У Кремлі вважають, що слова президента України Володимира Зеленського про неможливість укладання з Росією нових "мінських домовленостей" нібито свідчать про небажання Києва йти на "діалог" із Москвою.

Під час свого онлайн-виступу на саміті G20 у вівторок, 15 листопада, український гарант сказав, що Україна не підписуватиме з РФ угоди, схожі на умовний "Мінськ".

"Якщо Росія каже, що хоче закінчити цю війну - хай доведе це діями. Очевидно, що словам Росії довіряти неможливо. Не буде ніяких "Мінськ-3", які Росія порушить одразу ж після укладення. Якщо ж відповідних дій для відновлення миру не буде, це означає, що Росія просто хоче вкотре обманути усіх вас і заморозити війну якраз тоді, коли її поразки стали відчутними. Ми не дамо Росії перечекати, наростити сили і розпочати нову серію терору і глобальної дестабілізації", - відзначив Зеленський.

У свою чергу рупор Кремля Дмитро Пєсков заявив, що слова президента України Володимира Зеленського про неможливість укладання з Росією нових "мінських домовленостей" нібито свідчать про небажання Києва йти на "діалог" з Москвою.

Як повідомляє пропагандистське інформагенство РИА Новости, прессекретар директора країни-агресорки РФ пов'язав чітку заяву Зеленського з нібито небажанням Києва вести перемовини з Москвою.

"Заява (президента України - ред.) Володимира Зеленського на саміті G20 про те, що жодного "Мінська-3" не буде, підтверджує позицію Києва про небажання вести перемовини", - підкреслив Дмитро Пєсков.

Перемовини України та Росії

Президент Володимир Зеленський 10 листопада сказав, що Україна готова до перемовин з РФ. Однак це має бути вже інша Росія, яка визнає себе державою-окупантом. Путін не пропонує конструктивного діалогу і говорить мовою ультиматумів. Київ не піде на перемовини, допоки Москва не виведе війська з українських територій.

Заступник керівника МЗС РФ Олександр Грушко 14 листопада заявив, що країна-агресор Росія, мовляв, не піде на умову, згідно з якою вона повинна вивести війська з України. За його словами, можливі перемовини нібито повинні враховувати "ситуацію на землі".

15 листопада Володимир Зеленський під час свого онлайн-виступу на саміті Великої двадцятки зазначив, що Україна не піде на підписання з Росією умовного "Мінська-3". Президент також підкреслив, що війна може завершитися, якщо Росія повністю виведе свої війська з усіх територій України згідно з міжнародно визнаними кордонами на 1991 рік.

Дивіться відео ТСН - генеральний секретар НАТО заявив, що рішення про перемовини з Росією ухвалюватиме Україна

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти