Закрите небо: літаків НАТО не повинно бути в повітряному просторі України - Столтенберг

4 березня 2022, 15:23
При цьому генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що російське вторгнення в Україну - найгірша агресія в Європі.
НАТО
НАТО / Reuters

У НАТО обговорять введення безпольотної зони над Україною, яку бомблять російські війська.

Відповідну заяву зробив міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес, передає Financial Times.

Альбарес зазначив, що в п'ятницю відбудеться зустріч міністрів країн НАТО. За його словами, будуть обговорюватися ряд варіантів втручання в ситуацію, зокрема можливе введення безпольотної зони. Водночас такий захід залишається вкрай малоймовірним.

При цьому генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що російське вторгнення в Україну - найгірша агресія в Європі за десятиліття. Найближчими днями ситуація ще погіршиться.

"Майбутні дні, схожі, стануть ще гірше, з великою кількістю смертей, страждань і руйнувань, так як російські війська використовують більш важке озброєння і продовжують свої атаки по всій країні", - сказав Столтенберг.

"Це питання піднімалося на засіданні, але союзники погодилися, що не повинно бути літаків НАТО в повітряному просторі Укаріни, або військ НАТО на території України", – заявив Столтенберг.

читайте такожЗакрити небо: українці зібрали понад мільйон підписів, необхідних для розгляду петиції НАТО

Зазначимо, що раніше спікер Білого дому Джен Псакі заявляла, що США не зможуть закрити українське небо, тому що це може створити потенціал для війни з Росією.

У той же час, колишній спецпредставник США по Україні, експосол США при НАТО Курт Волкер допустив, що безпольотна зона над Україною можлива - на його думку, це можна зробити спочатку над Києвом і Західною Україною щоб запобігти атакам проти цивільного населення і критичної інфраструктури, такої як АЕС.

Раніше Главред повідомляв, що НАТО не забезпечуватиме безпольотну зону в небі над Україною.

"У нас немає намірів заходити в Україну - ні на землі, ні в повітряному просторі", - заявляв генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти