"Важливі можливості для України": у США анонсували новий пакет військової допомоги

5 червня 2024, 07:56оновлено 5 червня, 08:57
431
Озброєння, яке США виділили в перших двох пакетах допомоги за президентськими повноваженнями, доставлено на передову для українських військових.
Джейк Салліван, військова допомога США
Джейк Салліван заявив, що США скоро відправлять Україні новий пакет військової допомоги / Колаж: Главред, фото: ОПУ, defense.gov

Найближчими тижнями США оголосять про новий пакет військової допомоги для України. Про це під час брифінгу заявив радник американського президента з нацбезпеки Джейк Салліван.

"Думаю, найближчими тижнями ви можете очікувати оголошення про подальше постачання важливих можливостей Україні", - сказав Салліван.

Зазначимо, озброєння та техніку, які США виділили в перших двох пакетах допомоги за президентськими повноваженнями Джо Байдена впродовж останніх тижнів, доставлено на передову для українських військових.

відео дня

Крім того, Сполучені Штати підготували двосторонні "гарантії безпеки" для України, включно з військовою підготовкою, обміном розвідданими та фінансовою допомогою. Сторони підпишуть угоду за кілька днів до саміту в Швейцарії в кулуарах зустрічі G7 в Італії.

Хто такий Джейк Салліван

Джейкоб Салліван - американський державний діяч, радник із національної безпеки віцепрезидента США у 2013-2014 роках, радник президента США з національної безпеки з 2021 року.

23 серпня 2022 року Саллівана було нагороджено Орденом князя Ярослава Мудрого II ступеня - за значні особисті заслуги у зміцненні міждержавного співробітництва, підтримку державного суверенітету і територіальної цілісності України, вагомий внесок у популяризацію Української держави у світі.

Як повідомляв Главред, найближчим часом президент України Володимир Зеленський двічі зустрінеться з американським лідером Джо Байденом.

Спочатку Зеленський і Байден проведуть зустріч у Франції, а потім - на полях саміту G7. Президенти поговорять про поглиблення підтримки України та про використання заморожених активів Росії на користь України.

Тим часом Джо Байден пропустить саміт миру у Швейцарії, який відбудеться в червні. Глава Білого дому буде на заході, присвяченому передвиборчому збору коштів у Каліфорнії.

Очолить делегацію США на глобальному Саміті миру в Швейцарії віцепрезидентка США Камала Гарріс.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти