У Вашингтоні стурбовані геополітичними аферами Ілона Маска - The Washington Post

23 жовтня 2022, 14:24
Винахідник і мільярдер Ілон Маск оскандалився через свої заяви щодо війни Росії та України. І розлютив офіційний Вашингтон.
Білий дім, Маск
У Вашингтоні стурбовані геополітичними аферами Ілона Маска - The Washington Post / https://ua.depositphotos.com і УНІАН

Недавні геополітичні висловлюючи американського комерсанта-інноватора Ілона Маска з приводу війни, яку Росія розв'язала проти України, викликали Жорстке обурення у політиків з Вашингтона. Про це йдеться в матеріалі видання The Washington Post.

Як кажуть журналісти, що 20 років співпраці між Маском і Білим домом допомогли США повернути собі панування в космічних польотах і розгорнути масове виробництво електрокарів. Пропонуючи абсурдні умови "миру" між Росією і Україною, засновник SpaceX і Tesla викликав потужну хвилю невдоволення у Вашингтоні.

А пізніше Маск взагалі заявив, що не хоче продовжувати платити за використання бійцями ЗСУ супутникового інтернету Starlink, чим викликав невдоволення вже у деяких чиновників в Пентагоні.

Тим не менш, багато хто у Вашингтоні продовжують вихваляти його роботу в сфері національної безпеки, але тепер вважають Маска "занадто могутнім і безрозсудним".

Як каже сенатор Річарда Дурбін, люди стежать буквально за кожним словом Маска, тому що і раніше він таким чином впливав на різні процеси. При цьому політик сподівається, що винахідник в майбутньому буде більш відповідально до того, що пише і говорить.

Нагадаємо, на минулому тижні Ілон Маск опублікував пропозиції для "мирного врегулювання" війни Росії проти України, які містять фактично ті ж пункти, що він згадував у розмові з Бреммером - від визнання Криму російським до постійного нейтралітету Києва.

Пізніше Маск також говорив про небезпеку ядерної війни і те, що Росія однозначно переможе у війні з Україною, тому що має більше населення і ресурсів.

Твіти американського бізнесмена викликали хвилю обурення з боку українських та інших користувачів соцмережі. У той же час російські ЗМІ і чиновники активно підхопили їх; так, прессекретар диктатора Путіна Дмитро Пєсков назвав їх "гідними уваги пропозиціями".

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти