Росія хоче об'єднати окуповані території України в новий федеральний округ - ЗМІ

9 червня 2022, 17:13
Повідомляється, що Росія віддає пріоритет по роботі на окупованих територіях України саме російським кадрам.
Путін ОДКБ
Путін ОДКБ / Колаж Кремль , odkb-csto.org

Тимчасово окуповані території України хочуть об'єднати в новий федеральний округ.

У планах Кремля, створювати його будуть вже після "референдумів" щодо приєднання до складу Росії, пише Медуза.

Як зазначають джерела, близькі до Адміністрації президента Росії, створенням округу займатиметься заступник керівника департаменту АП із забезпеченням справ Держради Борис Рапопорт. Його ж у Кремлі називають "кризовим менеджером".

У 2018 році він працював в Приморському краї, в 2019 році він брав участь у виборах губернатора Санкт-Петербурга, в 2020 році він займався виборами в законодавчі збори міста.

У 2021 році Рапопорт увійшов до штабу "Єдиної Росії" під час чергових виборів до Держдуми.

"Рапопорт підбирає кадри для роботи в адміністраціях Донбасу і "військово-цивільних адміністраціях" Херсонської та Запорізької областей України. Саме ці чиновники і повинні будуть підготувати проведення "референдумів" про приєднання до Росії", - повідомляє Медуза.

Наразі планується дві дати їх проведення:

  • в середині липня, якщо ситуація на фронті дозволить;
  • 11 вересня, під час єдиного дня голосування в Росії.

"Шукають людей, які мають досвід роботи з опозицією, можуть діяти якось нестандартно, тому що завдання на Донбасі є нетривіальними", - зазначає джерело видання.

Деякі ж з політтехнологів підтвердили цю інформацію виданню. За їхніми словами їм пропонували попрацювати "політруками" на українських територіях: курирувати політику, громадське життя, ЗМІ, соціалку і підготовку до "референдуму".

читайте такожПушиліна можуть "прибрати": Кремль влаштує криваві розбірки через провал " "ДНР" (террористическая организация. - ред.) " - розвідка

ЗМІ повідомляють, що Рапопорт зараз знаходиться в Донбасі і іноді навіть приїжджає в тимчасово окуповані території Херсонської та Запорізької областей.

"Його ж вважають головним кандидатом на пост повноважного представника глави Кремля Володимира Путіна в новому федеральному окрузі. Одне, джерело, близьке до керівництва Єдиної Росії не підтвердило останню інформацію", - йдеться в повідомленні.

Росія, зі свого боку, віддає пріоритет по роботі на окупованих територіях України саме російським кадрам:

  • першим заступником керівника апарату "ДНР" став політтехнолог Олександр Костомаров, який вже працював у ряді російських областей;
  • уряд "ДНР" очолив Віталій Хоценко (колишній начальник Департаменту у федеральному Мінпромторзі);
  • заступником голови уряду "ЛНР" став Владислав Кузнєцов (колишній віце-губернатор Курганської області)

За словами одного зі співрозмовників глави "ДНР" і "ЛНР" Денис Пушилін і Леонід Пасічник найближчим часом можуть позбутися своїх постів.

Дивіться онлайн новини Донбас

Організація ОДКБ і війна Росії проти України

Генеральний секретар Організації Договору про колективну безпеку Станіслав Зась заявляв, що ОДКБ могла б відправити свої війська на Донбас, як, мовляв, "миротворців". Втім, він назвав такий сценарій "гіпотетичним". Подібний розвиток подій, за його ж словами, може відбутися тільки зі схвалення України і ООН.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов 4 березня заявляв, що Путін має намір втягнути у війну проти України держави ОДКБ. Дані були отримані розвідкою. Київ вважає такий варіант неприпустимим.

16 травня генеральний секретар Організації Станіслав Зась за підсумками саміту Організації Договору про колективну безпеку в Москві сказав, що ОДКБ не збирається воювати проти України. Дане питання в ході зустрічі представників країн в російській столиці не обговорювалося.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти