Пригожин пішов проти Кремля: глава ПВК "Вагнер" спростував головні наративи російської пропаганди

24 березня 2023, 08:08оновлено 24 березня 2023, 09:16
Євген Пригожин заявив, що Росія воює "виключно з українцями", але не із самим НАТО. Також він поставив під сумнів існування "нацистів" в Україні.
Євген Пригожин, Скабєєва
Євген Пригожин спростував наративи кремлівської пропаганди / скріншот

Кухар Путна, голова ПВК Вагнер Євген Пригожин пішов проти наративів Кремля і російської пропаганди. Зокрема, він спростував заяви про те, що Росія воює з НАТО й піддав сумніву існування "нацистів" на території України, про які постійно говорить Москва.

"Кухар Путіна" зазначив, що Росія воює "виключно з українцями", оснащеними технікою, наданою НАТО, і деякими "русофобськими" найманцями, які добровільно підтримують Україну, але не із самим НАТО", - йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Пригожин підкреслив, що російські чиновники, найімовірніше, знали, що НАТО запропонує Україні допомогу, тому що "смішно думати, що, коли РФ вирішила почати війну, то не врахувала допомогу НАТО Україні".

відео дня

"Засновник ПВК "Вагнер" розповів і про те, що не впевнений в цілях "денацифікації" в Україні, оскільки не знає, чи є в Україні "нацисти", - зазначають аналітики ISW.

За словами експертів, своїми висловлюваннями Пригожин "фактично відкинув довоєнні та повоєнні заяви Кремля про те, що РФ необхідно захищатися від загрози НАТО в Україні, і підірвав необхідність і ймовірність заявлених російським диктатором Путіним максималістських цілей його вторгнення".

Кремлівська пропаганда про війну в Україні

Російська пропагандистка Маргарита Симоньян заявила, що РФ "перемогла" Україну в перші дні повномасштабного вторгнення, а потім почалася війна з НАТО. В її уяві окупанти "переможуть весь західний світ" у боях за Бахмут і Вугледар.

Також Симоньян говорила, що Третя світова війна вже почалася. На її думку, "вони" (ймовірно, США і країни Заходу) не зупиняться, поки нібито не знищать Росію.

При цьому в країні-агресорі постійно погрожують країнам НАТО. Наприклад, депутат Держдуми РФ генерал Андрій Гурульов заявляв, що Лондон стане першим містом, яке РФ почне бомбити. А російський пропагандист Володимир Соловйов закликав окупувати Нідерланди, оскільки там знаходиться Міжнародний кримінальний суд.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти