Полетять на 460 кілометрів: США готують для України нові високоточні ракети

12 липня 2024, 16:41оновлено 12 липня, 17:19
438
Нові боєприпаси можуть прискорити спроможності України на полі бою та задовольняти потреби ЗСУ.
Военная помощь, RIM-174 SM-6 ERAM
У Штатах готуються виробляти далекобійні ракети для передачі їх ЗСУ / Колаж: Главред, фото: ВМС США, Генштаб ЗСУ

Військово-повітряні сили США зробили замовлення на виробництво високоточних боєприпасів повітряного базування ERAM нового класу з дальністю ураження 460 км. Вони будуть призначені для допомоги Україні у протистоянні армії країни-агресора Росії.

Як повідомляє видання Aviation Week, перший запит на виробництво недорогих боєприпасів великої дальності, що здатні долати 250 морських миль, опублікували ще у січні 2024 року. 10 липня ВПС США уточнили, що ERAM буде призначений саме для протидії російській агресії в Україні.

"Цей боєприпас має ключове значення для прискорення спроможності України ефективно задовольняти потреби на полі бою і забезпечує доступну масову зброю для масового виробництва", — йдеться у повідомленні.

відео дня

Видання зазначає, що розробка ERAM є однією з багатьох зусиль Пентагону щодо виробництва нових, але недорогих боєприпасів повітряного базування. Зацікавлення у виготовленні цієї зброї висловили вже 16 компаній.

Полетять на 460 кілометрів: США готують для України нові високоточні ракети
RIM-174 SM-6 ERAM / Інфографіка: Главред

Що таке Aviation Week?

Aviation Week - головний журнал Aviation Week Network, підрозділу Informa. Щотижневий журнал доступний у друкованому вигляді та в Інтернеті, він розповідає про аерокосмічну, оборонну та авіаційну промисловість, з основним акцентом на аерокосмічних технологіях. Він має репутацію завдяки своїм контактам у військових і промислових організаціях Сполучених Штатів, пише Вікіпедія.

Допомога США Україні у війні - останні новини

Нагадаємо, Україна спільно зі США готуються до відповіді на російський ракетний удар по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві. Ця відповідь буде силовою, заявив радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван

Раніше стало відомо, що позиція Конгресу США полягає в тому, щоб дозволити Силам оборони України гнучкість у застосуванні зброї, яку Україна вже отримала від США.

Напередодні, на початку липня, США оголосили про передачу нового пакету військової допомоги Україні. Це вже сьомий транш з моменту підписання Байденом доповнення до закону про національну безпеку.
Інші новини з США:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти