Орбан з Путіним могли про дещо домовитися: експерт відповів, чого чекати від Угорщини

31 жовтня 2023, 21:38
Путін використовує Орбана вже у відкриту. Перш за все - проти самого Євросоюзу.
Орбан, Путін
Орбан зустрівся з Путіним у Пекіні / Колаж: Главред, фото: Офіс президента України, скріншот з відео

Угорський прем'єр Віктор Орбан міг про дещо домовитися з російським диктатором Володимиром Путіним у Пекіні.

Ймовірно, Угорщина в обмін на російський газ всіляко гальмує розгляд заявки Швеції на вступ НАТО, висловився в інтерв'ю Главреду президент Центру європейських і трансатлантичних студій Олексій Коломієць.

І ніяких дій з боку ЄС у відповідь на це немає, додав експерт. Він вважає, що всі поступки і умиротворення не варті 500 мільйонів эвро, які заблокував для України Будапешт, - тому що далі може бути гірше.

відео дня

"Ми поки точно не знаємо, до чого Орбан і Путін домовилися в Пекіні, і до чого домовився Сіярто в Кремлі. Але рівень енергоресурсів, що поставляються з РФ в Угорщину досяг максимуму, відповідно, Угорщина підтримує своїми грошима російський режим. Зараз нарешті "прокинулися" і вже прямо говорять про вісь Пекін-Тегеран-Москва, про що я говорив ще років вісім тому. І Угорщина зараз буквально там", - пояснив Коломієць.

Хто такий Олексій Коломієць?

Олексій Коломієць-український політолог-міжнародник. Президент Центру європейських та трансатлантичних досліджень. Головний редактор сайту "Євроатлантична Україна", що спеціалізується на питаннях європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Україна та Угорщина на тлі повномасштабної війни РФ

Віктор Орбан і його уряд не приховують своєї лояльності до кремлівського режиму. З початку повномасштабного вторгнення Будапешт обмежувався сухими безадресними заявами, а незабаром перейшов до лобіювання інтересів Росії в Євросоюзі.

Зокрема, угорські чиновники неодноразово закликали скасувати проти РФ санкції або втручалися у формування санкційних списків.

Крім того, уряд Орбана натякав на територіальні претензії до України, пояснюючи це "утисками" угорської нацменшини на Закарпатті, і перешкоджав прийняттю Євросоюзом пакетів фінансової допомоги Україні. Угорщина виступає проти вступу Києва в ЄС і НАТО.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти