"Не Росія почала війну": Лукашенко зробив абсурдну заяву про війну в Україні

2 червня 2023, 21:19
Білоруський диктатор зазначив, що "вирішити питання" із Україною потрібно було ще у 2014-2015 роках.
'Не Росія почала війну': Лукашенко зробив абсурдну заяву про війну в Україні
Лукашенко зробив цинічну заяву про війну в Україні / колаж: Главред, фото: УНІАН, сайт Кремля

Лукашенко підтримав позицію президента країни-агресорки Росії Путіна, який заявив, що не Росія почала війну в Україні, а вона почалася задовго до 2014 року.

Білоруський диктатор відзначив, що спостерігав за подіями в Україні, включаючи "коричневий" переворот і його наслідки, звинувативши українську владу в незабезпеченні мирного співжиття людей, пишуть білоруські ЗМІ.

Лукашенко також визнав, що якби не почалась повномасштабна війна трохи більш як рік тому, то це сталося б незабаром, але в гірших умовах для Росії та Білорусі.

Він наголосив, що помилкою було не вирішити конфлікт у 2014-2015 роках, коли в Україні не було армії і готовності, але всі бажали мирного врегулювання, тим часом українська влада зміцнювала свої збройні сили.

Дивіться відео про те, як Росія хоче ввести свої війська в Білорусь:

Загроза нападу Росії з Білорусі

Нагадаємо, що війська Росії та Білорусі відпрацьовують дії з висадки десанту. На полігоні Ружанський окупанти РФ і війська Білорусі моделюють практичні дії авіаційного компонента свого регіонального угруповання.

Путін взяв під контроль Білорусь. Глава Кремля Володимир Путін погодив з лідером Китаю Сі Цзіньпіном розміщення на території Білорусі тактичної ядерної зброї, вважає Олег Жданов.

Росія вибухнула погрозою розмістити ядерну зброю в Білорусі біля кордонів країн НАТО. Тактична зброя країни-агресора Росії в Білорусі, мовляв, "допоможе забезпечити безпеку Союзної держави", сказав російський посол.

Ядерна зброя в Білорусі не допоможе Росії влаштувати перелом на війні проти України. Заява міністра оборони агресора Росії Шойгу збіглася з новим пакетом допомоги Україні від США та вступом Фінляндії до НАТО.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти