Україна не відмовиться від сходу і битиметься за Донбас: Зеленський поставив різку умову Росії

17 квітня 2022, 18:16
Якщо окупанти РФ захоплять Донбас, вони знову можуть піти на Київ, вважає Володимир Зеленський.
Володимир Зеленський
Для України дуже важливо не дати Росії повністю захопити Донбас - Зеленський / Офіс президента

Україна не збирається відмовлятися від своїх територій на сході країни для того, щоб війну з Росією було завершено. Українські війська готові битися з російською армією на Донбасі у битві, яка може вплинути на хід всієї війни. Немає жодної довіри до політичного і військового керівництва Росії. Якщо вони захоплять Донецьку і Луганську області, то ймовірно знову підуть на Київ. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

У інтерв'ю CNN він сказав про те, що українська держава не готова відмовитися від своїх територій у східній частині країни з метою завершення війни з РФ. Сили оборони України битимуться з російськими військами в битві за Донбас, яка може вплинути на подальший хід бойових дій. Україні ніхто не гарантує, що Росія знову не піде на Київ у тому випадку, якщо вона захопить Донбас.

Дивіться відео ТСН - Зеленський закликав дати зброю Україні, щоб перемогти зло у вигляді Росії

"Тому для нас дуже важливо не допустити їх (військ РФ до підконтрольних Києву територій Донбасу, - ред.), стояти на своєму, тому що ця битва... (за Донбас, - ред.) вона може вплинути на хід всієї війни...тому що я не довіряю російським військовим і російському керівництву...тому ми розуміємо, що те, що ми відбили їх і вони пішли, а вони тікали з Києва – з півночі, з Чернігова і з того боку – це не означає, що вони зможуть захопити Донбас, а далі Києва вони нібито не підуть", - підкреслив Володимир зееленський.

Битва України та Росії за Донбас

У США зробили прогноз про наступ Росії на Донбас вже в найближчі дні. Американці вважають, що в регіоні очікуються запеклі наземні бої. Вашингтон у зв'язку з цим проводить роботи із Заходом щодо прискорення постачань зброї силам оборони України.

Координатор групи Інформаційний спротив Костянтин Машовець заявив, що армія України провела тактичну контратаку на ділянці між Святогірськом і Кремінною на Донбасі. Військам вдалося відкинути ворога в районі Кремінна-Рубіжне. Крім того, їм вдалося створити загрозу лівому флангу Ізюмського угруповання противника, просунувшись в бік річки Оскол.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла про те, що окупанти Росії продовжують стягувати війська і техніку на Донбасі. Але вони не можуть організувати наступ. Ворожі атаки блокують ЗСУ, які ведуть потужне стримування ворога.

Главред рекомендує:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти