Західні ЗМІ оцінили втрати росіян на Авдіївському напрямку

16 листопада 2023, 20:47
290
Росіяни можуть втрачати до тисячі солдатів на день під Авдіївкою.
Західні ЗМІ оцінили втрати росіян на Авдіївському напрямку
Західні ЗМІ оцінили втрати росіян на Авдіївському напрямку / коллаж: Главред, фото: 53 ОМБ, 14 ОМБ

Експерти західних ЗМІ повідомляють, що втрати російської армії у війні проти України можуть становити загалом до 400 солдатів на день. При цьому на Авдіївському напрямку втрати ворога в два рази вище - до 1000 чоловік в день. Про це повідомляють в Guardian.

Згідно з повідомленнями чиновників, Росія в боях на українській території втратила від 300 000 до 400 000 убитими і пораненими, і прямо зараз втрачає від 500 до 1000 людей в день під Авдіївкою.

Також, анонімні джерела припускають, що контрнаступ на запорізькому фронті завершено, незважаючи на те, що деякі бригади переправилися через річку в районі Херсона.

відео дня

На думку одного з чиновників, який вважав за краще залишитися анонімом, впевнений, що "жодна зі сторін не здатна провести вирішальну операцію на суші". Він вважає , що "затяжний конфлікт", в якому вирішальне значення має допомога Заходу, буде затягуватися і продовжуватися далі.

Водночас, згідно з інформацією джерел, позицію на лівому березі Дніпра вдалося зайняти трьом бригадам, чому росіяни протистояти не змогли. При цьому експерти, незважаючи на успіх переправи, заявляють, що прогрес, швидше за все, буде поступовим і нагадає літнє просування на запорізькому напрямку.

Ситуація на фронті

Російські окупанти зменшили активність авіації на Авдіївському напрямку. Однак ситуація дуже напружена. Про це в ефірі телемарафону заявив прес-секретар прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун. Протягом доби окупанти завдали 9 авіаударів. На Мар'їнському напрямку окупанти невеликими групами штурмують позиції українських військових.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що ситуація на передовій виявилася складнішою, ніж очікували союзники. Столтенберг також повідомив, що Росія намагається почати наступальну операцію навколо Авдіївки. Він закликав збільшити підтримку України.

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що росіяни активізували перекидання військового забезпечення і живої сили через Маріуполь і Маріупольський район. це перекидання переважно відбувається в напрямок Бердянська. Андрющенко також додав, що авіація окупантів знову заходить з напрямку "Ейськ-Приморсько-Ахтарськ" в напрямок на північ Донецької області.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти