"Вибух переорає поле": Гетьман сказав, чи існує загроза ядерного удару з боку РФ

22 травня 2024, 01:41оновлено 24 травня, 12:25
880
Тактичну ядерну зброю використовують, як правило, для нанесення удару по скупченню військ.
Олексій Гетьман, ядерний удар
Олексій Гетьман оцінив ризики завдання РФ ядерного удару / Колаж: Главред, фото: facebook.com/alexeyhetman, сайт Кремля

Загроза того, що країна-агресор РФ завдасть тактичного ядерного удару по Україні мінімальна, оскільки це нічого не дало б Кремлю. Таку думку під час чату на Главреді озвучив військовий експерт, майор Збройних сил України, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман.

За його словами, можливий удар тактичною ядерною зброєю спровокував би певне радіоактивне забруднення, але все це не буде значним.

"Радіація на місці, де був вибух, завданий тактичною ядерною зброєю середньої потужності, зменшується в сто разів через 49 годин, радіоактивний фон майже повертається до норми. А за два тижні радіація зменшується в тисячу разів. Так, це неприємно, так, буде певне забруднення і можна отримати променеву хворобу, якщо перебувати неподалік від місця вибуху", - сказав він.

Гетьман додав, що тактичну ядерну зброю використовують, як правило, для завдання удару по скупченню військ.

"Ми ж не тримаємо велику кількість військ в одному місці. Тому росіянам немає сенсу провокувати дуже потужний вибух, який просто переорає поле. Це їм не дасть жодної військової переваги", - вважає він.

Дивіться відео чату з Олексієм Гетьманом:

Хто такий Олексій Гетьман

Майор запасу Збройних сил України. Проходив службу в батальйоні імені генерала Кульчицького. Ветеран російсько-української війни. Виступає як військовий експерт і аналітик у низці провідних ЗМІ.

Ядерні загрози Росії - головні новини за темою

Глава Кремля Володимир Путін доручив Міноборони РФ провести випробування нестратегічної ядерної зброї. Маневри росіяни збираються виконати вже найближчим часом. Мета - відповідь на "зростаючі загрози".

У Головному управлінні військової розвідки України заявили, що ядерний шантаж - стабільна практика режиму Путіна. Поки нічого нового не фіксується, спецслужби збирають інформацію.

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж спрогнозував, за яких умов російський диктатор Володимир Путін може потягнутися до ядерної кнопки.

Маломуж також спрогнозував, як перспектива проведення Росією навчань із застосуванням тактичної ядерної зброї може вплине на західну підтримку України.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти