ЗСУ не планують відступати з Лисичанська, на Харківщині немає ознак другого фронту – Генштаб

30 червня 2022, 19:30
Ворог веде обстріли населених пунктів у Харківській області і намагається знайти слабкі місця в обороні регіону, сказав Олексій Громов.
українські військові, ЗСУ
ЗСУ у Лисичанську продовжують виконувати бойові завдання - Генштаб / Генштаб ЗСУ, Reuters

Російські окупаційні війська проводять атаки з різних напрямків, проте безуспішно. Наразі ЗСУ не планують відходити від своїх позицій у Лисичанську. Бої тривають. Відкриття другого фронту у Харківській області не фіксується, проте ворог може спробувати організувати таку ситуацію. Загарбники обстрілюють регіон і намагаються знайти слабкі місця в обороні області. Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов.

Під час брифінгу Міноборони у четвер, 30 червня, він розповів про те, що сили оборони України продовжують виконувати завдання з оборони Лисичанська. Продовжують йти бої. Українські війська не планують відходити зі своїх позицій.

читайте такожОкупанти захопили одразу 3 села на Луганщині – Генштаб"Наразі в планах підрозділів, які виконують завдання з оборони населеного пункту Лисичанськ, немає відступати. Завдання виконують з оборони населеного пункту. Вранці противник також почав ведення штурмових дій з різних напрямків по наших оборонцях. Війська виконують завдання, бій триває, на даний час у противника успіху немає", - зазначив Громов.

відео дня

Крім того, Генштаб поки не бачить ознак відкриття другого фронту у Харківській області.

"Відкриття другого фронту на харківському напрямку ми наразі не спостерігаємо і не припускаємо", - сказав він.

Дивіться онлайн новини Донбасу

Втім, такий розвиток подій не виключається. Ворожі підрозділи обстрілюють населені пункти і намагаються знайти слабкі місця в обороні області. Цілком можливо, подібні маневри пов'язані з ротацією їх військ.

"Ми не виключаємо цієї можливості, спостерігаємо за противником, його діями, його обстрілами. Він проводить обстріли певних населених пунктів, визначених ділянок місцевості. Розуміємо ми, що таким чином він намагається промацати нашу оборону, виявити слабкі місця, можливі напрямки дій своїх військ, у тому числі він проводить так звану підготовку своїх артилерійських підрозділів в бойових умовах. Не виключається і той факт, що проводиться ротація підрозділів і, як було у 2014 році, вони тренуються на нас", - підкреслив Олексій Громов.

Ситуація у Лисичанську

У Генеральному штабі ЗСУ 27 червня повідомили, що війська РФ намагаються оточити сили оборони України у Лисичанську. Маневри загарбників спрямовані на блокування міста з півдня і південного заходу.

Керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай казав, що окупанти РФ посилено обстрілюють Лисичанськ зі всіляких озброєнь. Чисельна перевага на боці ворога. Українським військам не вистачає далекобійної артилерії.

28 червня у Інституті вивчення війни розповіли, що окупаційній армії Росії не вдалося повністю відрізати Лисичанськ від ліній сполучення з Бахмутом. Також загарбники провалили наступ у бік Слов'янська.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти