Наступ РФ загальмується: захоплення Сєвєродонецька і Лисичанська росіянами не змінить хід війни – ISW

24 червня 2022, 06:29
У найближчі тижні окупанти сповільнять наступ, і це дозволить ЗСУ активніше йти у контрнаступ, прогнозують в Інституті вивчення війни.
украинские военные, ВСУ
Наступ РФ загальмується у найближчі тижні/ Генштаб ВСУ, Reuters

Російські загарбники у найближчі тижні сповільнять свої наступи в Україні. Це дозволить українським військовим ефективніше йти у контрнаступи.

В минулі кілька днів окупанти досягли значних успіхів в районі Сєвєродонецьк-Лисичанськ. Українські війська там зазнають втрат. Проте основної мети на цьому напрямку українські сили досягли – вони уповільнили російський наступ. Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що навіть якщо окупанти захоплять Сєвєродонецьк і Лисичанськ, це не стане сильним поворотним моментом, який здатний змінити хід війни.

відео дня

Аналітики прогнозують, що в найближчі тижні наступальні операції РФ зупиняться. І не це не вплине те, чи захоплять вони Сєвєродонецька і Лисичанськ. Проте українські військові зможуть піти в активніший контрнаступ.

Також в Інституті вивчення війни зазначили, що Білорусь проводить військові навчання і не планує втягуватися у війну проти України. Проте це не означає, що РБ не здійснюватиме ніяких провокацій.

Нагадаємо, підрозділи Збройних сил України успішно вийшли з оточення в районі населених пунктів Золоте та Гірське під Сєвєродонецьком Луганської області.

Раніше повідомлялося, що Україна отримає від Німеччини потужну систему протиповітряної оборони IRIS-T SLS. Уже був укладений відповідний контракт між українською стороною та німецьким виробником зброї Diehl Defence.

Дивіться онлайн новини Донбасу:

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти