Військкомат у Києві розшукує понад 5 тисяч осіб: кого можуть доставити до ТЦК

18 квітня 2024, 16:41
Поліція міста Києва з'ясувала місцезнаходження 1416 громадян і доставила їх у військові комісаріати для складання адміністративних протоколів.
Мобілізація, поліція
Військкомати в Києві розшукують порушників правил військового обліку / Колаж: Главред, фото: Главред, Нацполіція

Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки Києва (ТЦК) направили поліції понад 5 тисяч звернень, щоб до військкоматів доправили громадян, які порушили правила воєнного обліку або законодавства про оборону та мобілізацію. Про це розповіли в Управлінні превентивної діяльності Головного управління нацполіції в столиці.

Як повідомляє NV, у поліції заявили, що станом на 1 квітня вони отримали 5387 звернень від ТЦК, у яких закликали правоохоронців установити місця перебування осіб і доставити їх до військкоматів для складання адміністративних протоколів.

Поліція встановила та доставила до ТЦК 1416 громадян. Щодо ще 4955 осіб триває робота зі з'ясування їхнього місцезнаходження.

відео дня

Журналісти уточнили, що згідно із законом поліція, в рамках звернень ТЦК або СБУ, повинна затримувати призовників, військовозобов'язаних і резервістів, які могли порушити законодавство про військовий облік, оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

Мобілізація в Україні

Мобілізація в Україні - комплекс заходів, які проводяться з 2014 року у зв'язку з військовим вторгненням Російської Федерації.

У період із 2014 до 2015 року Київ провів шість хвиль часткової мобілізації, під час якої до армії призивали переважно громадян із досвідом військових дій або строкової служби в армії віком від 20 до 60 років.

24 лютого 2022 року Росія здійснила повномасштабне військове вторгнення в Україну. Київ оголосив загальну мобілізацію. До лав Сил оборони і безпеки призиваються військовозобов'язані громадяни (переважно - чоловіки) віком від 27 до 60 років.

Мобілізація в Україні - головні новини за темою:

7 лютого Верховна Рада проголосувала законопроєкт щодо посилення мобілізації в Україні в першому читанні. Ініціативу під №10449 підтримали 329 народних депутатів. Після цього парламентарії розглядали понад 4 тисячі правок до документа і продовжили над ним роботу.

Майже за 2 місяці, 11 квітня, Рада ухвалила закон про мобілізацію в другому читанні. "За" проголосували 283 народних обранців. Пройшла лише 31 правка з 4294.

Президент Зеленський підписав новий закон про мобілізацію 16 квітня. Наступного дня закон було опубліковано в Голосі України. Він набуде чинності за 1 місяць.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти