В Одесі прогриміли вибухи: окупанти атакували інфраструктуру

17 квітня 2024, 09:51оновлено 17 квітня, 12:42
У Повітряних силах ЗСУ попереджали про загрозу застосування балістичного озброєння в областях, де оголошено повітряну тривогу.
Повітряна тривога, ракетний удар
У низці регіонів України оголошено повітряну тривогу / Колаж: Главред, фото: скріншот, t.me/alarmukraine

У середу, 17 квітня, в Одесі прогриміли вибухи. Перед цим у низці регіонів України було оголошено повітряну тривогу.

У Повітряних силах ЗСУ попереджали про загрозу застосування балістичного озброєння в областях, де оголошено повітряну тривогу.

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер закликав українців залишатися в укриттях до відбою тривоги.

відео дня

"Одеса та Одеський район, прошу всіх бути в безпечних місцях для відбою повітряної тривоги", - написав він у Telegram.

Пізніше в Силах оборони Півдня повідомили, що армія РФ продовжує каверзну тактику точкових ракетних ударів, зокрема з використанням балістики.

"Зранку атаковано Одещину. Під ударом знову інфраструктура регіону", - йдеться в повідомленні.

Інформація про постраждалих не надходила.

"Будьте уважні до сигналів повітряних тривог. Пам'ятайте, що балістична загроза занадто швидкісна. Оперативно переходьте в укриття", - додали в Силах оборони.

Ракетний удар по Україні 17 квітня 2024 року - останні новини

17 квітня російські окупанти вдарили ракетами по Чернігову. Про це повідомив голова Чернігівської ОДА В'ячеслав Чаус.

Олександр Ломако, виконувач обов'язків міського голови Чернігова зазначив, що ракетний удар зафіксовано по об'єкту соціальної інфраструктури.

Пізніше стало відомо, що армія РФ завдала удару по Чернігову за допомогою трьох крилатих ракет типу "Іскандер".

За словами заступника глави Офісу Президента України Олексія Кулеби, внаслідок обстрілу Чернігова зруйновано восьмиповерховий будинок, ушкоджень зазнали 4 багатоповерхівки, лікарня, заклад вищої освіти, а також було пошкоджено десятки автомобілів.

"Наразі відомо про понад 50 постраждалих, з яких троє дітей, та 11 загиблих. Під завалами можуть перебувати люди. Рятувальники та медики докладають усіх зусиль, щоб дістати людей і зберегти їхнє життя та здоров'я. Працюють усі екстрені служби", - повідомив він.

ОТРК Іскандер

Сімейство російських оперативно-тактичних ракетних комплексів. Розроблено науково-виробничою корпорацією Конструкторське бюро машинобудування в місті Коломні Московської області, передає Вікіпедія.

Основне призначення ракетних комплексів Іскандер - це знищення систем ППО і про противника, а також найважливіших об'єктів, що прикриваються ними, на дальностях до 500 км.

На думку The National Interest, ОТРК Іскандер є найнебезпечнішою зброєю ЗС РФ, оскільки має дуже низький бар'єр неядерного застосування, а велика дальність ракет та їхні можливості подолання ППО може одразу ж призвести до величезних збитків у разі нанесення ударів по аеродромах, логістичних центрах тощо. Експерти порівнюють масоване застосування ОТРК Іскандер за масштабом збитку з наслідком бомбардувань авіації НАТО.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти