Вночі в Одесі лунали вибухи, РФ атакувала місто Калібрами: є жертви

14 червня 2023, 06:37оновлено 14 червня 2023, 12:59
Внаслідок повітряного бою та вибуховою хвилею пошкоджено бізнесцентр, навчальний заклад, житловий комплекс, заклади харчування та магазини в центрі міста.
Вночі в Одесі лунали вибухи, РФ атакувала місто Калібрами: є жертви
​ Ракетний удар по Одесі окупанти завдали вночі 14 червня / Коллаж: Главред. Фото: ГосЧС Одесской области, facebook.com/OperationalCommandSouth

У ніч на середу, 14 червня, в Одесі прогриміли вибухи - російські окупаційні війська атакували місто крилатими ракетами.

Як повідомило оперативне командування Південь у Facebook, ворог завдав по Одесі ракетного удару "Калібрами". За попередніми даними, сили ППО збили 2 ракети.

"По Одесі ворог направив ракетний удар "Калібрами" з акваторії Чорного моря. Працювали сили протиповітряної оборони. Попередньо, 2 ракети збиті", - йдеться у повідомленні.

відео дня

Внаслідок атаки зафіксовано загоряння в районі одного з бізнес-центрів і влучання в складське приміщення торгової мережі.

Інформація про масштаби руйнувань і постраждалих уточнюється.

У місцевих пабліках писали, що після вибухів в одному з районів Одеси виникла пожежа, було видно дим.

У ДСНС Одеської області у Facebook розповіли про наслідки ракетного удару окупантів по Одеській області.

Повідомляється, що сталася руйнація будівлі бізнес-центру та загоряння автомобіля на парковці.

За попередньою інформацією, 6 людей постраждали.

Пізніше у ОК Південь уточнили, що внаслідок нічної атаки на Одесу є жертви та постраждалі.

"Внаслідок повітряного бою та вибуховою хвилею пошкоджено бізнесцентр, навчальний заклад, житловий комплекс, заклади харчування та магазини в центрі міста", - йдеться у повідомленні у Facebook.

За попередніми даними, 6 людей отримали поранення.

Ракети влучила у складське приміщення однієї з торгових мереж, що спричинило руйнування 1000 кв.м та пожежу на площі 400 кв. м.

Троє співробітникив складу загинули, ще семеро – отримали поранення. Триває розбір завалів. Під ними можуть бути люди.

Що кажуть у Повітряних силах

У ніч на 14 червня 2023 року російські окупанти завдали ракетного удару по військових та інфраструктурних об'єктах України крилатими ракетами повітряного та морського базування, а також ударними дронами-камікадзе.

"З акваторії Чорного моря противник завдав удар чотирма крилатими ракетами "Калібр" у напрямку Одеської області. Три ракети вдалося збити, одна – влучила у цивільний об'єкт. Зі східного узбережжя Азовського моря окупанти атакували 10 іранськими ударними дронами "Shahed-136/131" на південно-східному напрямку. Дев'ять із них збито", - йдеться у повідомленні Повітряних сил у Telegram.

З Ростовської області окупанти завдали удару шістьма крилатими ракетами повітряного базування Х-22 з чотирьох бомбардувальників Ту-22М3.

"Удар завдано по Донбасу. Наслідки уточнюються. Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з ППО складових Сил оборони України, під час цієї нічної атаки знищено 12 повітряних цілей: три крилаті ракети "Калібр" та дев'ять іранських ударних дронів "Shahed-136/ 131", - йдеться у повідомленні.

Вночі в Одесі лунали вибухи, РФ атакувала місто Калібрами: є жертви
Знищено 12 повітряних цілей / Фото: t.me/kpszsu

Атака дронів на Одесу

Як повідомляв Главред, російські окупанти в ніч на суботу, 10 червня, атакували Одеську область дронами "Шахед". Сили протиповітряної оборони збили всі ворожі безпілотники, проте уламки одного з них влучили у багатоповерхівку в Одесі.

В результаті в будинку виникла пожежа. Є жертви та постраждалі. Зокрема, загинуло подружжя переселенців. Вибуховою хвилею вбило Юлію та Юрія Антоненків з міста Бахмут, які переїхали до Одеси, рятуючись від війни. У подружжя залишилася 20-річна дочка.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти