РФ може готувати масовану атаку: у ЗСУ назвали напрямки ракетних ударів

12 червня 2023, 12:49
Окупанти застосовують крилаті ракети і дрони за різними напрямками, пояснив Юрій Ігнат.
Россійська ракета, Юрій Гнат
Окупанти можуть готувати нову атаку, попередив Юрій Ігнат / Міноборони РФ, командування ЗСУ

Російські окупанти можуть готувати нову масовану ракетну атаку, заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Як підкреслив він в ефірі інформаційного телемарафону, тактика у росіян залишається однаковою: "Тому що застосовують вони крилаті ракети і дрони за різними напрямками, намагаються ввести в оману нашу ППО".

Представник ПС ЗСУ зазначив, що ворожі об'єкти летять спочатку групою, згодом поділяються на підгрупи, а потім діють поодинці: "Вони можуть летіти на захід, а потім різко повернути назад. Росіяни намагаються зробити все, щоб подолати нашу ППО. Зменшення ворожої активності в небі в ніч на 12 червня пов'язане погодними умовами".

відео дня

Співрозмовник нагадав про те, що окупанти продовжують завдавати ударів керованими авіаційними бомбами (КАБ) по прифронтових територіях. Також загарбники використовують дрони-камікадзе. Це не тільки" Шахеди", а й "Ланцети" різних типів.

"Окупанти майже завжди застосовують "Шахеди", починаючи з половини дванадцятої ночі, і аж до четвертої ранку. Загарбники обирають саме такий час, щоб унеможливити збивання їхніх безпілотників зі стрілецької зброї", — додав Ігнат.

Нагадаємо, окупанти РФ різко активізували атаки на Київ. Противник атакував балістичними і крилатими ракетами наземного базування по ОТРК "Іскандер". Сили протиповітряної оборони ліквідували 10 з 10 випущених ракет, однак внаслідок повітряного бою в Деснянському районі Києва загинули дві жінки і 9-річна дівчинка, які перебували в цей час на вулиці, намагаючись потрапити в закрите бомбосховище. Отримали поранення ще 12 мирних жителів у Дніпровському та Деснянському районах столиці.

Пошкоджено поліклініку, дитячий садок, багатоквартирні житлові будинки, автомобілі.

У ніч на 30 травня 2023 року з 23:30 по 4:30 російські окупаційні війська в черговий раз атакували Україну іранськими ударними безпілотниками Shahed-136/131. В цілому з півночі і півдня зафіксовані пуски 31 дрона-камікадзе.

Силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії з протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України було знищено 29 ударних БПЛА. Майже всі дрони збиті на підступах до Києва.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти