Україна на Київщині, Чернігівщині та Сумщині повернула контроль над кордоном з Білоруссю та Росією

11 травня 2022, 17:57оновлено 11 травня 2022, 19:05
Проводяться заходи щодо перевірки місцевості в прикордонних ділянках, обладнуються опорні пункти, спостережні та контрольні пости, сказав Леонід Баран.
кордон, ДПСУ
Україна повернула контроль над ділянкою свого кордону протяжності майже в 1,2 тис. км-Держпрогранслужба / Фото facebook.com/DPSUkraine

Державна прикордонна служба відновила контроль на ділянці кордону, протяжність якого становить майже 1 200 кілометрів. Дві третини ділянки - кордон з Росією. Наразі проводяться заходи, пов'язані з організацією охорони кордону. Ситуація залишається небезпечною, тому класичної системи охорони кордонів наразі немає. За службу Україні нагороджено 207 військових прикордонників, 57 посмертно. Фіксуються випадки незаконного перетину кордону. Ворог продовжує обстріли з артилерії і наносити авіаудари, у тому числі, і по позиціях прикордонників. Про це заявив директор Департаменту охорони державного кордону Адміністрації ДПСУ Леонід Баран.

"Державна прикордонна служба в межах Київської, Чернігівської та Сумської областей в рамках відновлення контролю за кордоном вийшла на ділянки відповідальності. Загалом відновлено контроль на ділянці кордону протяжністю майже 1 тисяча 200 кілометрів, дві третини з яких - це кордон з Росією. Проте небезпека залишається, саме тому класичної охорони кордону, яка була до агресії, звичайно, не відбувається", - цитує його заяву УНІАН.

За його словами, прикордонники проводять роботу з ретельної перевірки місцевості в зоні відповідальності, обладнують опорні пункти, спостережні та контрольні пости.

відео дня

Крім того, фіксуються спроби порушення перетину державного кордону громадянами України поза пунктами пропуску. Такі особи прагнуть уникнути мобілізації.

Дивіться онлайн новини Києва

"На сьогоднішній день це майже 3 тисячі 300 осіб, більшість яких, дві третини, затримали поза пунктами пропуску", - зазначив Баран.

Також він додав, що продовжує зростати кількість обстрілів території України, у тому числі і місць несення служби прикордонників. Ворог завдає артилерійських та авіаційних ударів.

читайте такожЗСУ б'ють війська РФ: Харківщина звільняється, на п'яти напрямках ворог перейшов в оборону - Генштаб"За останні дні зростає кількість обстрілів території України, місць несення служби прикордонників. І не тільки з артилерії, але й з авіації, що завдає ударів з території Росії", - сказав він.

Леонід Баран підкреслив, що 207 військових Держпрогранслужби були відзначені державними нагородами, 57 з них посмертно.

Військове вторгнення Росії в Україну

Президент РФ Володимир Путін вранці 24 лютого оголосив про військові дії проти України. На територію української держави увійшли російські війська з Росії та Білорусі.

Росія почала наносити ракетні та авіаційні удари по об'єктах військової, цивільної інфраструктури та житлових кварталах. Гинуть мирні люди. Ракети і військові літаки летять також з Білорусі.

Окупаційні війська РФ в день початку війни захопили Чорнобильську АЕС. Загарбники тримали в заручниках персонал атомної електростанції. У Державному агентстві з управління зоною відчуження розповіли, що росіяни вирили окопи в Рудому лісі - найбільш небезпечній місцевості на АЕС. У підсумку окупантів відправили на лікування до Гомелю.

29 березня за підсумками переговорів України і Росії в Стамбулі російська делегація оголосила про "скороченні військової активності в рази" на Київському та Чернігівському напрямках. Окупанти стали виходити з Чернігівської області.

31 березня війська РФ вийшли із зони Чорнобильської АЕС.

2 квітня заступниця міністра оборони Ганна Маляр зробила заяву про те, що сили оборони України повністю звільнили від російських окупантів Ірпінь, Бучу, Гостомель і всю Київську область.

Керівник Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький 8 квітня заявив, що регіон повністю звільнено від російських окупантів. Жителі регіону чули безліч вибухів, які були результатом роботи рятувальників і вибухотехніків. Вони знешкоджували залишені окупантами боєприпаси.

Главред рекомендує:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти